22-01-2016

Forrester neemt Red Hat op als Leader in haar cloud-rapporten

Deel dit bericht

Red Hat, leverancier van open source oplossingen, is in twee Forrester-onderzoeksrapporten opgenomen als 'leader'. In de rapporten "The Forrester Wave: Private Cloud Software Suites, Q1 2016" en "The Forrester Wave: Hybrid Cloud Management Solutions, Q1 2016" wordt een ranking gemaakt van respectievelijk private cloud software suites en hybride cloud managementoplossingen. De leveranciers worden beoordeeld op hun huidige aanbod, aanwezigheid in de markt en strategie. Red Hat werd in beide rapporten als ‘leader’ aangemerkt.

“Red Hat loopt voorop met zijn krachtige portal, goede governance-mogelijkheden, en een strategie gebouwd rond integratie, open source en interoperabiliteit. In plaats van een op maat gemaakte benadering te realiseren voor het voltooien van functies rondom operations, governance of automation, biedt Red Had een aanpasbaar pakket door gebruik te maken van een mix van marktstandaarden en open source, als aanvulling op haar eigen ontwikkelactiviteiten,” zo valt te lezen in “The Forrester Wave: Private Cloud Software Suites, Q1 2016”.

Volgens Forrester is de private cloud markt “groeiende, omdat meer I&O-professionals de private cloud zien als het platform dat een customer experience transformatie mogelijk maakt. Wanneer bedrijven een oplossing kiezen, kijken ze naar de snelheid, toegangscontrole en volledig gepubliceerde API’s.” In “The Forrester WaveTm: Hybrid Cloud Management Solutions, Q1 2016” staat dat 65 procent van de respondenten zegt al gebruik te maken van een publiek en/of private cloudplatform.

Voor het “The Forrester Wave: Private Cloud Software Suites, Q1 2016” rapport evalueerde Forrester de negen meest significante leveranciers van private cloud software op 40 punten. Elke geëvalueerde leverancier verkoopt een software-only oplossing, die complete automatisering en beheer van het cloud infrastructure provisioningproces mogelijk maakt. Red Hat “kreeg top cijfers voor workflow life-cycle automation, administratieve portal usability en ervaring, toestemmingen, compliance tracking, capaciteitsmonitoring, platform API’s, ITSM en ontwikkelaarstools, en configuration management tool integratie.”
In “The Forrester Wave: Hybrid Cloud Management Solutions, Q1 2016” werd Red Hat CloudForms ook als leader aangemerkt. Voor dit onderzoek heeft Forrester leveranciers van hybride cloud managementoplossingen op 32 punten geëvalueerd en in drie categorieën verdeeld. Dit gebeurde op basis van het huidige aanbod, de strategie en vertegenwoordiging in de markt van de leverancier. Red Hat werd genoemd als een van de “beste keuzes voor ontwikkelaars en DevOps-teams die vooral gericht zijn op het bouwen van applicaties die op meerdere clouds draaien, met een sterke voorkeur voor publieke cloudplatformen.”

Red Hat’s private cloud en cloud managementportfolio heeft het afgelopen jaar een significante ontwikkeling doorgemaakt. De laatste versie van het hybride cloud management platform, Red Hat CloudForms 4, werd in december 2015 uitgebracht en biedt nog uitgebreidere mogelijkheden, inclusief ondersteuning voor Microsoft Azure. Deze opname markeerde een mijlpaal in Red Hat’s recentelijk aangekondigde partnerschap met Microsoft. Deze samenwerking is er op gericht klanten meer keuze en flexibiliteit te bieden, doordat Red Hat-oplossingen inzetbaar zijn op Microsoft Azure. Red Hat heeft ook zijn cloud infrastructuurportfolio in de zomer van 2015 geupdatet, met de introductie van Red Hat Cloud Infrastructure 6. Deze heeft een uniforme installer, ontworpen voor een eenvoudigere inzet van een complete private cloud infrastructuur en beheerplatformen.

Tim Yeaton, senior vice president Infrastructure Business Group bij Red Hat, stelt: “Naarmate private clouds en suites voor het bouwen en het inzetten ervan steeds volwassener worden, geloven we dat Red Hat’s oplossingsmogelijkheden en mijlpalen in cloud beheer en private clouds worden erkend door onderzoeksbureaus voor het bieden van doortastendheid, integratie en waarde voor de klant. Deze oplossingen van Red Hat bieden de IaaS, PaaS, en beheer bouwstenen voor een hybride cloud voor enterprises, met innovaties die afkomstig zijn uit de open source community. De structuur van deze oplossingen geeft ook de strategische richting weer, die wordt ingegeven door onze samenwerking met partners. Dit stelt nog meer klanten in staat open source cloud beheer, dat meerdere platformen en deployment manieren omvat, te omarmen.”

Meer informatie:
Red Hat CloudForms
http://www.redhat.com

Partners