04-02-2016

Oracle's nieuwe PartnerNetwork-programma spoort aan tot succes in de cloud

Deel dit bericht

Oracle lanceert het nieuwe Oracle PartnerNetwork (OPN) Cloud Program. Met dit programma biedt Oracle zijn partners technische en go-to-market-ondersteuning, waarmee ze de groei van hun Oracle Cloud-activiteiten kunnen versnellen. Het nieuwe programma stelt partners in staat hun expertise op het gebied van Oracle Cloud, kennis van verticale markten en klantsuccessen te laten zien.
 
Volgens Shawn Price, senior vice president Oracle Cloud is het een spannende tijd om bij Oracle te werken. “Onze transformatie naar de cloud is een van de belangrijkste IT-transformaties in de geschiedenis. Onze snelle groei en ons uitgebreide SaaS-, PaaS- en IaaS-cloudportfolio bieden ongeëvenaarde kansen voor zowel partners als consumenten. We kunnen onze ervaren partners nu voorzien van tools waarmee ze hun klanten richting moderne businessmodellen kunnen trekken. Deze enorme partnercommunity omvat tienduizenden implementatie-experts met uitwisselbare vaardigheden, die onze klanten kunnen helpen bij hun transitie naar de cloud.”
 
Kwalificaties binnen het programma zijn gebaseerd op cijfers op het gebied van cloudprestaties. Er wordt gekeken naar de cloudspecialisaties van de klant, toepassingen van de Oracle Cloud Marketplace, Cloud Fixed Scope-oplossingen, succesvolle go-live cloudimplementaties, succesverhalen van de cloud, weloverwogen, cloudgerichte hulpmiddelen en expertise, en andere meetmethoden die laten zien hoe goed een partner de cloudoplossingen van Oracle toepast.
 
OPN biedt nu het meest uitgebreide portfolio van alle cloudprogramma’s die vandaag de dag beschikbaar zijn. Het programma bestaat uit vier niveaus van de nieuwe OPN Cloud-aanduidingen:
• Cloud Standard: het eerste niveau in het programma helpt cloudpartners een begin te maken om zich te onderscheiden in de markt. Partners op dit niveau hebben vaardigheden en expertise ontwikkeld in clouddiensten van Oracle en zijn veelal gericht op een specifieke of gespecialiseerde oplossing binnen een van Oracle’s belangrijkste productpijlers.
• Cloud Select: partners op dit niveau hebben een cloudspecialisatie behaald en/of ontwikkelen en verkopen cloudtechnologieën en -diensten van Oracle. Ze hebben hun klanten succesvol geholpen bij het lanceren van hun Oracle-cloudoplossingen.
• Cloud Premier: partners op dit niveau hebben hun business getransformeerd, zodat ze zich specifiek kunnen richten op de verkoop van Oracle-cloudoplossingen. Succesvolle en herhaalbare klantprojecten bewijzen dit. Voordelen hiervan zijn onder andere enablement-, go-to-market- en engagementmiddelen binnen de regio.
• Cloud Elite: partners die het hoogste niveau van het programma halen, zijn zeer kundig en toegewijd. Ze hebben laten zien dat ze in de breedte en diepte geïnvesteerd hebben in Oracle-cloudoplossingen, en dat ze toegewijd zijn in het leveren ervan aan gezamenlijke klanten. Het zijn voorrangs-go-to-marketpartners, die voor gezamenlijke gerichte groei van de cloudactiviteiten baat hebben bij de hoogste betrokkenheid en aandacht van Oracle.
 
Armand Malais, managing director bij Accenture: “Als een van Oracle’s wereldwijde systemintegrators, zijn we blij met het OPN-cloudprogramma. Het komt op een ideaal moment; we zien dat onze klanten grote voordelen ervaren bij het overstappen op de cloud, en we verwachten dat de cloud alleen maar meer gebruikt gaat worden.”
 
Stef Oud, EMEA & Deputy Global Oracle Leader en partner bij Deloitte Consulting B.V: “Deloitte is al jaren een Oracle partner. Vooral door onze gezamenlijke ontwikkeling en de go-to-market met het cloudprogramma van Oracle kunnen zowel Deloitte als Oracle klanten beter helpen nog succesvoller te worden. Dat we Oracle’s internationale cloudpartner van het jaar zijn geworden, laat zien hoe belangrijk wederzijdse investeringen en beslissingen zijn als het gaat over het bieden van relevante kennis van de branche, innovatie en krachtige technologieoplossingen van Oracle voor de markt.”

Tags:

Cloud

Company:

Oracle

Partners