19-02-2016

SAP maakt Cloud analytics toegankelijker met overname van Roambi mobile BI

Deel dit bericht

SAP heeft deze week tijdens SAPinsider BI 2016 plannen aangekondigd om haar positie op Cloud gebied te versterken met innovaties op het SAP HANA platform, predictive analytics en mobile Business Intelligence. Met de overname van de Roambi suite van analytics en mobile BI-oplossingen wil SAP mobiele toegang tot analytics voor iedereen mogelijk maken.

Ook presenteert SAP nieuwe predictive mogelijkheden voor analytici, ontwikkelaars en partners met SAP Predictive Analytics software, die zeer binnenkort beschikbaar komen. “De bestaande analytics van-strategie-tot-uitvoering cyclus is niet real-time, agile of democratisch genoeg om zich aan te passen aan de digitale realiteit,” stelt Steve Lucas, president Digital Enterprise Platform bij SAP. “SAP, wereldwijd aanbieder in analytics, heeft de regels van het spel veranderd en levert nu een breed aanbod van consumentgebaseerde analytics-oplossingen op ondernemingsschaal voor elke bedrijfstak. SAP wil iedereen all-in-one analytics aanbieden, zowel in de cloud als on premise, en ontworpen om real-time en overal aanwezig te zijn.”

Met de aangekondige innovaties, de SAP Cloud for Analytics oplossing voor gecombineerde analytics, en de SAP Digital Boardroom for live monitoring, wil SAP all-in-one analytics leveren waarmee klanten hun business kunnen aanpassen.

Mobile Business Intelligence
SAP vindt het van belang dat mobiele Business Intelligence gebruikers in staat zijn om vooraan te blijven in een zakelijke omgeving die altijd online is. Maar SAP constateert dat de meerderheid van de werknemers geen toegang heeft tot inzicht gevende analytics, vooral tijdens reistijden of werkend op andere locaties. SAP als aanbieder van mobile Business Intelligence wil dit probleem oplossen en de acquisitie van de Roambi oplossingen en gerelateerde key assets, geeft SAP de mogelijkheid klanten een innovatie te leveren: een gemakkelijk te gebruiken analytics-oplossing die relevante data, overal, op elk moment kan weergeven. Roambi is een mobile-gebaseerde analytics en datavisualisatie oplossing die de business kritieke informatie laat zien, delen en bewerken. Roambi levert een interactieve kijk op analytics en is ‘mobile-first’ ontwikkeld. De Roambi Analytics app is beschikbaar voor iOS, Windows 8 en Android.

SAP Predictive Analytics
De nieuwste versie van SAP Predictive Analytics brengt nieuwe mogelijkheden zoals native Spark modellering voor analytici en data scientists. Deze mogelijkheden zullen de performance behoorlijk verbeteren bij de analyse van data in Hadoop-gebaseerde omgevingen.
SAP Predictive Analytics 2.5, zeer binnenkort beschikbaar, is ontworpen om de productiviteit van een data scientist te verhogen, performance te verbeteren tijdens modellering en vergaande integratie met bibliotheken voor SAP HANA. De geplande introductie van native Spark modellering maakt het mogelijk dat Spark teen aantal geautomatiseerde voorspellende analysetaken kan uitvoeren zonder dat een kostbare datatransfer buiten de Hadoop-omgeving nodig is.

SAP HANA Cloud predictive services 1.0 is direct beschikbaar en levert robuuste Cloud-gebaseerde predictive services voor ontwikkelaars en partners om voorspellende mogelijkheden direct te integreren in hun applicaties. Ook worden ontwikkelaars voorzien in RESTful Web services voor zowel batch als real-time analyse, om het gemakkelijker te maken predictive analytics te bouwen en gebruiken.

Meer informatie
www.sap.com/reimagineanalytics
http://scn.sap.com/community/predictive-analytics
http://roambi.com

Partners