Hét Limburgs ICT-Event: Mobile first, Cloud first
(22-03-2016)

Deel dit bericht

Mobile first, Cloud first sluit aan op de thema’s van voorgaande jaren. Altijd verbonden, snelheid, flexibiliteit, grote hoeveelheden informatie, internationaliseren, en ga zo maar door. Het is een snel veranderende wereld, boordevol mogelijkheden. Mogelijkheden die uiteraard zijn ontstaan vanuit menselijk intellect, maar gefaciliteerd worden door technologie die steeds nauwgezetter aansluit bij de spelende behoefte.

Met Mobile First draait het lang niet alleen meer om de mobieltjes en de talloze apps, maar ook om het (veilig) mobiel beschikbaar stellen van informatie om besluitvorming te versnellen en werkprocessen te flexibiliseren. En trekken we de lijn verder door, dan heeft mobiel niet alleen betrekking op mensen, maar ook op dingen. Tegenwoordig noemen we dat Internet of Things. Wederom een grote en veelbelovende beweging waar we komende jaren nog heel veel van gaan horen.

Cloud First is een mindset en een filosofie. Natuurlijk gaat het over de cloud, maar het zijn de karakteristieken die het tot een succes hebben gemaakt. Schaalbaarheid, snelheid, voorspelbaarheid en self service zijn de aanjagers van dit succes. In elke nieuwe ontwikkeling, of het nu in de cloud is of on-premise, wordt verwacht dat deze karakteristieken verankerd zijn. En de middelen om dit te bewerkstelligen zijn ruim voorhanden. De kennis – en soms ook de wil – daarentegen is lang nog niet wat het moet zijn.

Twee kreten in één thema: Mobile First, Cloud First. Beide thema’s gaan we 22 maart omarmen. Wat betekent dit voor ons? Welke kansen gaat het ons bieden? Hoe kunnen we dit benutten? En misschien ook wel: welke sociale innovaties gaat het ons brengen?

Doelgroep
Alle ICT-professionals die direct of indirect bij ICT-vraagstukken betrokken zijn. Dit kunnen technische ICT-ers zijn, maar ook informatie managers die verantwoordelijk zijn voor de vertaalslag van business vraagstukken naar ICT-oplossingen. Ook voor afnemers van ICT-diensten die geïnteresseerd zijn in nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden is dit event een absolute aanrader.

Dinsdag 22 maart
12.00 - 20.00 uur

Locatie
Buitenplaats Vaeshartelt

Weert 9

6222 PG Maastricht

Meer informatie: http://www.hetlimburgsictevent.nl

Tags:

Event, Cloud, Mobile

Company:

QNH

Partners