10-03-2016

SAS Academy for Data Science in september van start in Nederland

Deel dit bericht

Voor toekomstige en praktiserende data scientists zijn er weinig mogelijkheden om officiële papieren te halen voor hun werkveld. SAS introduceert daarom de SAS Academy for Data Science. Voor Europese deelnemers gaat deze opleiding in september van start in Nederland.

In het programma van de SAS Academy for Data Science wordt kennisontwikkeling voor technologieën als big data, advanced analytics en machine learning gecombineerd met essentiële communicatieve vaardigheden voor data scientists.
Volgens Manager Education Pascal Lubbe bij SAS biedt de Academy for Data Science kansen aan professionals die starten op dit gebied of hun capaciteiten verder willen ontwikkelen. "Ook kunnen bedrijven een speciaal in-house programma laten ontwikkelen voor hun medewerkers. De studenten werken voor de opleiding met SAS-software, maar zijn bij het afronden van de opleiding breed gekwalificeerd als data scientist.”

De tracks van de SAS Academy for Data Science bestaan uit verschillende elementen; een klassikale instructie, een hands-on case of team project, certificeringsexamens en coaching. Iedere track neemt zes weken in beslag. Door de examens succesvol af te leggen kunnen studenten een of twee diploma’s behalen: SAS Certified Big Data Professional en/of SAS Certified Data Scientist.

Krachtige mix
De SAS Academy for Data Science onderscheidt zich door de krachtige mix van praktische ervaring met analytics, computing, statistics en zakelijke kennis en presentatievaardigheden. De lessen worden geleid door experts, begeleid door een coach en studenten krijgen de beschikking tot de SAS-omgeving.
De opleiding kent twee levels: in het eerste level worden studenten opgeleid om de ‘SAS Certified Big Data Professional credential’ te behalen. Ze leren hoe ze big data kunnen beheren en opschonen en de data te visualiseren met SAS en Hadoop. Level 2 is de opleiding tot gecertificeerd SAS Data Scientist, met predictive modeling, machine learning, segmentatie en text analytics. Ook wordt ingegaan hoe SAS samenwerkt met open source programmeertalen. En minstens zo belangrijk: studenten leren hoe ze met onmisbare communicatieve capaciteiten betekenis geven aan data voor stakeholders.

Analytics-talent
CEO Jim Goodnight van SAS constateert dat klanten om analytics-talent vragen. “Werkgevers vertrouwen gecertificeerde SAS-professionals niet alleen voor het beheren en analyseren van de data, maar ook om de betekenis en gevolgen voor de business te begrijpen. Door de analyseresultaten duidelijk te communiceren kunnen betere beslissingen genomen worden.”

Kijk hier voor meer informatie over de SAS Academy for Data Science.

Company:

SAS

Partners