11-03-2016

Rackspace komt met OpenStack gebaseerde OnMetal Cloud Servers voor veeleisende workloads

Deel dit bericht

Rackspace introduceert zijn nieuwe generatie OnMetal Cloud Servers op basis van OpenStack. Dit zijn bare metal, single tenant servers die binnen twee minuten up and running zijn en een hoge mate van schaalbaarheid en elasticiteit bieden.

OnMetal Cloud Servers zijn de ideale oplossing voor klanten die workloads zoals Cassandra, Docker, Spark en Windows moeten draaien en behoefte hebben aan intensieve dataverwerking, pure computerkracht en de mogelijkheid snel te kunnen schalen en inzetten.

Connectiviteit
De nieuwste generatie OnMetal Cloud Servers biedt connectiviteit tussen public cloud en dedicated hardware en levert ongekende hybride cloud-prestaties. Zowel Microsoft als Linux workloads profiteren van deze nieuwe mogelijkheden door gebruik te maken van zowel de flexibiliteit van de public cloud als de veiligheid van bare metal servers.
Rackspace biedt klanten ‘bare metal’-snelheden met de beheersbaarheid, veiligheid en consistente prestaties die vergelijkbaar zijn met dedicated hardware. Dankzij OnMetal Cloud Servers kunnen meerdere workloads uit diverse virtuele omgevingen worden geconsolideerd naar een kleiner aantal bare metal servers.

De nieuwe generatie van OnMetal Cloud Servers omvat:
* Privaat en veilig netwerk – De nieuwe generatie OnMetal Cloud Servers integreert naadloos met Cloud Networks en RackConnect (beschikbaar in het tweede kwartaal van 2016) waarmee betere veiligheidsniveaus behaald kunnen worden op het netwerk over alle Rackspace-servers en -apparaten die binnen de omgeving van een klant gebruikt worden.
* Betere internationale beschikbaarheid – De nieuwe generatie OnMetal Cloud Servers is internationaal beschikbaar waardoor de latency daalt voor klanten die hier wereldwijd gebruik van maken.
* Verbeterde opslagmogelijkheden – De nieuwe generatie OnMetal Cloud Servers is sneller, biedt meer capaciteit en is betrouwbaarder dan de eerste generatie.
* Hardware- en software-upgrades – De nieuwe generatie OnMetal Cloud Servers is gebouwd op basis van de tweede generatie Open Compute-servers, die beschikken over de nieuwste Intel Xeon E5-2600 v3-processors.
    
Rackspace loopt volgens Vice president software development Paul Voccio bij Rackspace vooraan in de OpenStack-markt met een groot aantal technische innovaties en operationele expertise. “Door het combineren van nieuwe mogelijkheden en krachtige prestaties in deze nieuwe generatie van OnMetal wordt de oplossing erg interessant voor klanten die het OpenStack-platform graag willen inzetten voor hun meest veeleisende workloads.”

Meer informatie: https://www.rackspace.com/cloud/servers/onmetal

Tags:

Cloud, Openstack

Company:

Rackspace

Partners