15-03-2016

Microsoft R Server is beschikbaar in de Azure Marketplace

Deel dit bericht

Microsoft biedt Microsoft R Server als Virtual Machine aan in de Azure Marketplace, zoals eerder in januari door het bedrijf is aangekondigd. Tevens is R Tools voor Visual Studio beschikbaar.

In januari heeft Microsoft de naamswijziging aangekondigd van Revolution R Enterprise in Microsoft R Server en de release van Microsoft R Server 2016 (8.0) met een bijgewerkte R engine (R 3.2.2), nieuwe fuzzy matching algoritmen, het vermogen om databases via ODBC te benaderen en een gestroomlijnd installatieproces.

Virtual machines
De laatste release is nu ook beschikbaar als virtual machine (VM) in Azure’s wereldwijde cloud infrastructuur via de Azure Marketplace. Dit meldt Product Manager Microsoft R Server Richard Kittler bij Microsoft Advanced Analytics in zijn blog.
De VM’s zijn hier te vinden in de Azure Marketplace of door te zoeken naar ‘R Server’ in de Marketplace of de Azure Portal. Hoewel de nieuwe OpenLogic CentOS Linux VM wordt neergezet als ‘Microsoft R Server’ blijft de Windows VM voorlopig tot later dit jaar ‘RRE for Windows’ genoemd.

R Tools voor Visual Studio
Verder kondigde Shahrokh Mortazavi, Director Program Management Data Group bij Microsoft, in zijn blog R Tools voor Visual Studio aan.

Meer informatie:
Microsoft R Server in de Azure Marketplace
R Tools voor Visual Studio: https://www.visualstudio.com/features/rtvs-vs

Kijk ook op:
https://deployr.revolutionanalytics.com/
https://www.rstudio.com/
http://www.revolutionanalytics.com/revolution-r-enterprise-developr

Partners