17-03-2016

Xillio introduceert nieuwe versie van Content ETL Platform

Deel dit bericht

Xillio, gespecialiseerd in analyse, transformatie en migratie van ongestructureerde data, introduceert versie 3.0 van haar Content ETL Platform.

De nieuwe versie van het Content ETL Platform is gebaseerd op een volledig nieuwe architectuur inclusief nieuwe scriptingtaal, waarmee het platform qua performance nog stabieler is. Verder wordt in deze versie het Universal Data Model en een nieuwe database (MongoDB) geïntroduceerd. Het platform is hiermee geschikt voor en voorbereid op het omgaan met groeiende hoeveelheden content en biedt organisaties de mogelijkheid om snel veranderingen door te voeren in hun informatielandschap.

Universal Data Model
In de nieuwe versie is het Xillio Unified Data Model (UDM) ingebakken in de Xill IDE scriptingtaal. Het UDM is als het ware een Esperanto voor datamodellen en omvat naast een datamodel een API, gebouwd op MongoDB. Dankzij het herbruikbare datamodel is het mogelijk om op een gestandaardiseerde wijze verschillende contentbronnen (ECM, DM) met elkaar te koppelen, zonder dat de onderliggende datamodellen moeten worden aangepast. Het UDM is zeer schaalbaar en ondersteunt miljoenen documenten.

Volgens CEO en oprichter Rikkert Engels van Xillio verdubbelt iedere twee jaar de hoeveelheid digitale content van organisaties. “Daarnaast groeit het aantal point solutions en hebben organisaties te maken met een gefragmenteerd informatielandschap. Dit maakt het onder andere een uitdaging om te voldoen aan compliance vereisten. Om veranderingen in dit informatielandschap te realiseren stuiten organisaties op hoge kosten, tekorten aan resources en lange ontwikkeltijden. Met ons nieuwe Content ETL Platform kunnen organisaties vele malen sneller veranderingen doorvoeren in hun informatielandschap.”

Server Module
Naast het UDM wordt in de nieuwe versie ook een nieuwe Server Module aangeboden, bestemd voor organisaties die met behulp van hun servers Xill’s uitgebreide scripts willen draaien. Scripts die ontwikkeld zijn in het ontwikkelplatform Xill IDE kunnen naar de servers doorgevoerd worden en vervolgens met behulp van deze module afzonderlijk van het Xill Platform gescheduled en uitgevoerd worden. Tevens is het mogelijk om bepaalde afhankelijkheden toe te voegen, bijvoorbeeld het laten uitvoeren van script C wanneer script A niet succesvol doorlopen is.

Xillio Content ETL Platform
Met het Content ETL Platform van Xillio kan op eenvoudige wijze zonder uitvoerig programmeerwerk ongestructureerde content uit contentbronnen (ECM, DMS & CMS) worden gehaald, geanalyseerd, verrijkt en eventueel gemigreerd. Het ontwikkelplatform is daarvoor standaard uitgerust met diverse built-in functies, plug-ins en out-of-the-box connectors naar verscheidene content management systemen. Hiermee kan men in combinatie met de dedicated supportsite vrijwel ieder contentproject met een select aantal bestaande scripts en zelfontwikkelde scripts eenvoudig geconfigureren.

Kijk voor meer informatie op: www.xillio.com

Company:

Xillio

Partners