11-04-2016

Hewlett Packard Enterprise kondigt nieuwe producten aan voor Machine Learning as a Service

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise kondigt vandaag de beschikbaarheid van HPE Haven OnDemand aan. Dit innovatieve cloudplatform biedt geavanceerde machine learning API's en -services. Zo worden developers, start-ups en bedrijven in staat gesteld om datarijke mobiele- en enterprise applicaties te bouwen.

HPE Haven OnDemand wordt geleverd als een service op Microsoft Azure®. Het biedt meer dan 60 API’s en services. Deze leveren deep learning-analyses over een breed scala aan data als tekst, audio, beeld, social, web en video.

HPE is in december 2014 begonnen met de bèta lancering van HPE Haven OnDemand. Momenteel heeft HPE Haven OnDemand meer dan 12.750 geregistreerde developers die miljoenen API calls per week genereren. Bovendien geven de developers feedback om het product te verfijnen.                                             

“De software-industrie zit in een periode van enorme breakthroughs vanwege machine learning-technologie die doordringt in allerlei “data driven” applicaties”, aldus Colin Mahony (@cpmahony), Senior Vice President en General Manager van HPE Big data bij Hewlett Packard Enterprise. “HPE Haven OnDemand maakt de mogelijkheden van big data voor een breder publiek beschikbaar dankzij de toevoeging van machine learning. Voorheen was het benutten van big data enkel voorbehouden aan hoog gekwalificeerde, getrainde dataspecialisten, maar nu kan een grotere groep developers ermee overweg. Iedereen kan profiteren van onze gebruiksvriendelijke cloud-gebaseerde diensten, waarmee men toegang heeft tot een grote diversiteit aan beschikbare data om applicaties te bouwen. Dit zorgt voor nieuwe inzichten, veranderende business modellen, tevreden klanten en concurrentievoordeel.”

HPE biedt een flexibel aanbod en is beschikbaar als een freemium service, waarbij het gratis is om te ontwikkelen en te testen. Het aanbod is uit te breiden tot een SLA, gebaseerd op een commercieel prijsmodel, waarmee productimplementatie wordt ondersteund. Enkele mogelijkheden van HPE Haven OnDemand zijn:

  • Geavanceerde tekstanalyse – haalt de belangrijkste betekenissen uit een tekst met behulp van krachtige “concept extraction” mogelijkheden. Deze gaan verder dan de traditionele benaderingen zodat de belangrijkste concepten, entiteiten en sentimenten uit tekst worden verkregen.
  • Format conversie – biedt de belangrijkste functies toegang tot informatie en de mogelijkheid om deze informatie om te zetten. Dit gebeurt met ondersteuning van een uitgebreide set aan standaard bestandsformaten en mogelijkheden voor optische karakterherkenning, zodat tekst uit beeld kan worden geëxtraheerd.
  • HPE Haven Search OnDemand enterprise-search-as-a-service – zorgt voor krachtig en gecultiveerd zoeken in on premise of in de cloud opgeslagen data. Hiermee is het mogelijk om uitstekende contextgevoelige zoekresultaten te realiseren.
  • Beeld- en gezichtsherkenning – stelt applicaties in staat specifieke beeldfuncties en codering rond menselijke gebruikssituaties op te sporen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk het geslacht van een persoon te identificeren of kan essentiële informatie zoals een merklogo uit een afbeelding worden herkend.
  • Knowledge Graph analyse – levert geautomatiseerde inzichten en voorspellingen met betrekking tot relaties en gedragspatronen van mensen, plaatsen en dingen. Dit is nuttig voor het analyseren van social media en daaraan gerelateerde zaken.
  • Voorspellingen en aanbevelingen – bieden ontwikkelaars inzicht in datapatronen, waarmee bedrijfsprestaties worden geoptimaliseerd. Daarnaast wordt gewerkt met een set zelflerende functies die analyseren, voorspellen en alerts maken op basis van gestructureerde datasets.
  • Spraakherkenningmaakt gebruik van een geavanceerde netwerktechnologie om spraak om te zetten naar tekst, bijvoorbeeld spraak in video- of audiobestanden. Hierin worden al meer dan 50 talen ondersteund.

Mondiale beschikbaarheid via Microsoft Azure Public Cloud

Alle HPE Haven OnDemand API’s en services worden gehost door Microsoft Azure dankzij de strategische alliantie van Hewlett Packard Enterprise en Microsoft op gebied van Azure. Deze samenwerking werd in december 2015 al bekendgemaakt. Het publieke cloudplatform van Azure verzekert applicatiedevelopers van eenvoudige toegang tot HPE Haven OnDemand API’s en services met hoge prestaties en betrouwbaarheid vanuit iedere virtuele locatie.

“Organisaties hebben veel informatie en daarmee inzicht in business transformatie. De uitdaging zit in het benutten van deze informatie”, aldus Garth Fort, General Manager Partner en Channel Marketing Cloud en Enterprise van Microsoft. “Door gebruik te maken van de hoge prestaties en schaalbaarheid van Azure brengt HPE Haven OnDemand onze wederzijdse klanten een overtuigende oplossing om hun data in waarde om te zetten.”

biplatform afbeelding biplatform afbeelding

Partners