13-04-2016

NetSuite kondigt NetSuite OneWorld aan voor Benelux-bedrijven

Deel dit bericht

NetSuite Inc., leverancier van cloudgebaseerde financiële, ERP en omnichannel commerce software, kondigt vandaag zijn NetSuite OneWorld-oplossing aan voor bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux. De opening van een eigen Benelux-hoofdkantoor in Amsterdam, een strategische alliantie met Deloitte in België en nieuwe klanten zoals Transavia, ESOMAR en Qardio in Nederland en Zembro in België, maken ook deel uit van deze versnelde uitbreiding in Europa.

NetSuite OneWorld is gelokaliseerd voor regionale bedrijven, zodat deze kunnen voldoen aan lokale eisen, regelgeving en belastingwetgeving. De oplossing is een flexibele cloudapplicatie voor bedrijfskritische processen die ongekende wereldwijde financiële mogelijkheden ontsluit. Op dit moment maken meer dan 850 dochterondernemingen en rechtspersonen van wereldwijde bedrijven die zakendoen in de Benelux gebruik van NetSuite OneWorld. NetSuite OneWorld biedt bedrijven de mogelijkheid hun organisatie uit te breiden en bedrijfsmodellen opnieuw in te richten om te kunnen voldoen aan een constant veranderende vraag vanuit de markt en verwachtingen van klanten.

Bedrijven die op zoek zijn naar meer efficiëntie, omzetgroei, wereldwijde expansie en nieuwe markten, worden vaak tegengehouden door het feit dat ze per afdeling, land of rechtspersoon verschillende softwaresystemen hebben draaien. Hierdoor kunnen zij geen optimale klantervaring bieden en hebben zij geen inzicht in de bedrijfsvoering. Het probleem is niet alleen dat deze verschillende softwaresystemen niet meegroeien met de organisatie, maar ze veroorzaken ook hoge kosten en zijn foutgevoelig. Ook kunnen bedrijven door deze wildgroei vaak niet voldoen aan de veranderende marktomstandigheden en behoeften van klanten. On-premise software, zoals SAP of Microsoft Dynamics GP, vereist duur onderhoud en verstoort de bedrijfsvoering bij elke productupgrade, waardoor organisaties te maken krijgen met version lock. Andere financiële cloudsoftware-oplossingen bieden alleen basisfunctionaliteiten die niet kunnen meegroeien met een organisatie. De flexibiliteit en schaalbaarheid die NetSuite OneWorld biedt, wordt niet geëvenaard door bedrijven die gebruikmaken van legacy, on-premise software, of door onvolwassen  ERP-cloudoplossingen, zoals cloud ERP van Exact in Nederland. Deze oplossingen lopen jaren achter bij NetSuite en bieden alleen basale functionaliteiten.

NetSuite OneWorld heeft in 2015 de ‘Software & Information Industry Association (SIIA) CODiE Award for Best Financial Management Solution’ gewonnen en de ‘UK Cloud award for ERP Product of the Year’ in de wacht gesleept. De oplossing biedt een uniforme cloud based software-suite die dankzij zijn flexibiliteit ingezet kan worden in verschillende bedrijfsmodellen, juridische structuren en regio’s. NetSuite OneWorld ondersteunt 190 valuta’s, 20 talen, geautomatiseerde fiscale berekeningen en reporting in meer dan 100 landen, en klanttransacties in meer dan 200 landen.

Functionaliteiten Netsuite OneWorld

Om B2B- en B2C-bedrijven te ondersteunen bij omnichannel commerce, biedt NetSuite OneWorld functionaliteiten die helpen de verschillende verkoopkanalen – online, instore en telefonisch – te integreren in één commerce-oplossing. Op deze manier wordt de online verkoop geïntegreerd met instore POS voor order management, inventaris, merchandising, marketing, financiën en klantenservice. Het resultaat is een optimale merkbeleving en tevreden klanten.

NetSuite OneWorld voor bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux biedt:

Multi-subsidiary management – NetSuite OneWorld biedt bedrijven met meerdere dochterondernemingen, business units en rechtspersonen ondersteuning bij realtime toegang tot operationele gegevens van de moedermaatschappij en dochterondernemingen via gedetailleerde rapporten die kunnen inzoomen op specifieke data per land.

Internationale valuta’s en boekhouding – NetSuite OneWorld biedt eenvoudige configuraties voor het ondersteunen van International Financial Reporting Standards (IFRS), lokale Generally Accepted accounting practices (GaaP) en juridische vereisten, flexibele criteria m.b.t. omzeterkenning, afschrijving, en kostenberekeningsmethoden om te voldoen aan lokale normen en ondersteuning voor 190 valuta’s, inclusief alle ISO-standaard valuta’s met geautomatiseerde feeds om wisselkoersen in stand te houden  tussen valuta’s van verschillende aanbieders.

Uitgebreide fiscale compliance – Door het bieden van triangulatie-reporting voor afspraken waar drie landen bij betrokken zijn, reporting van intracommunautaire verkoop binnen de EU, Intrastat-verklaringen en belastingaangiftebestanden in diverse formaten, waaronder SAF-T, kan NetSuite OneWorld de kloof overbruggen tussen traditionele ERP en externe tax engines. Ook biedt het naadloze toegang tot de belangrijkste data die nodig is om belastinginstanties die steeds vaker eGovernment toepassen op basis van standaarden en audit-methodologieën speciaal voor grensoverschrijdende handel, tevreden te stellen.

Indirecte fiscale ondersteuning – Met ondersteuning voor de Nederlandse omzetbelasting (BTW),de Belgische Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW) en de Luxemburgse Taxe sur la Valeur Ajoutée (TVA) en andere regionale en wereldwijde varianten van de BTW, omzetbelasting en loonbelasting, kan NetSuite OneWorld eenvoudig geconfigureerd worden om de indirecte belastingverplichting van bedrijven te berekenen, bij te houden en te rapporteren, ongeacht het land. Hiermee vereenvoudigt NetSuite het fiscale beheer, de fiscale compliance, archivering en auditverantwoordelijkheid. Binnen de EU hanteert NetSuite Global Tax triangulatie-reporting vereisten voor afspraken waar drie of meer landen bij betrokken zijn boven op de Mini-One-Stop-Shop (MOSS) belastingberekening en reporting-verplichtingen voor bedrijven die elektronische diensten leveren aan Europese klanten.

Landspecifieke reporting. NetSuite OneWorld biedt reporting-functionaliteiten voor verkoop in de EU (intracommunautaire verkoop binnen de EU heeft betrekking op zowel producten als diensten), Intrastat voor verkeer van goederen in de EU, grensoverschrijdende handel en productie van belastingaangiftebestanden in diverse formaten, waaronder SAF-T, waarmee de kloof tussen traditionele ERP en externe tax engines wordt overbrugd, om naadloze toegang te bieden tot de belangrijkste data die nodig is om belastinginstanties tevreden te stellen die steeds vaker eGovernment toepassen op basis van standaarden en audit-methodologieën.

Ondersteuning voor lokale banken en betalingen. NetSuite OneWorld biedt een zeer configureerbare betalingsoplossing met meer dan 90 voorgedefinieerde bank formats en een betalingspartnerprogramma dat ondersteuning biedt voor creditcards, pinpassen en alternatieve regionale betalingsmethoden.

Lokale taalondersteuning. NetSuite OneWorld ondersteunt 20 talen, waaronder Nederlands en Frans voor de Benelux. Daarnaast stelt NetSuite OneWorld bedrijven in staat zaken te doen met klanten, leveranciers en partners wereldwijd in de taal naar keuze. Door de eenvoudig aan te passen formulieren kan worden voldaan aan lokale wetgeving en culturele verwachtingen.

Cloudgebaseerde architectuur. NetSuite OneWorld bevrijdt bedrijven van de rompslomp en kosten van het beheer van on-premise software en de daarbij behorende hardware met een systeem dat altijd en overal beschikbaar is via een internetverbinding , en mobiele toegang vanaf iPhone- en Android-toestellen en geoptimaliseerde schermen om executives en medewerkers in het veld te ondersteunen.

Krachtig ontwikkelplatform – Het SuiteCloud-ontwikkelplatform stelt bedrijven in staat de software aan te passen aan hun specifieke eisen en te integreren met applicaties van derden. Het SuiteCloud Development Network van NetSuite biedt een dynamisch partnerecosysteem met sterke regionale partners en partners uit diverse vertical-sectoren met kennis en expertise binnen verschillende domeinen.

“NetSuite voorziet bedrijven in de Benelux al van de belangrijkste cloud ERP-oplossing en de landspecifieke functionaliteiten laten zien dat wij zeer begaan zijn met het succes van bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux,” zegt Craig Sullivan, Senior VP of Enterprise and International Products van NetSuite. “Met NetSuite OneWorld beschikken deze bedrijven over een wereldwijde oplossing die onovertroffen groeimogelijkheden biedt met de ondersteuning die zij nodig hebben in een specifiek land met betrekking tot belastingen, valuta’s en boekhouding.”

Tags:

ERP, Cloud

Company:

Netsuite

Partners