22-04-2016

Commvault breidt workload-portabiliteit uit naar cloud met inzet van AWS Snowball

Deel dit bericht

Commvault, aanbieder in enterprise-dataprotectie en informatiemanagement, introduceert ondersteuning voor Amazon Web Services Snowball, een grootschalige datatransportoplossing voor het migreren van grote hoeveelheden data van en naar de AWS Cloud.

Door de samenwerking met AWS versnelt Commvault de workload-portabiliteit en zorgt het voor disaster recovery-opties in de cloud. Dat leidt tot meer operationele efficiency. Deze nieuwe ondersteuning biedt snellere migratie van grote hoeveelheden data en elimineert de bottlenecks van netwerk- en internetconnecties. Met de aankondiging bouwt Commvault voort op bestaande activiteiten en breidt het de ondersteuning voor en integratie met AWS verder uit. Die omvat Amazon EC2, Amazon Elastic Block Store (Amazon EBS), Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon S3 - Infrequent Access (Standard – IAS) en Amazon Glacier.

Uitdagingen
Steeds meer bedrijven transformeren op dit moment  van traditionele on-premise infrastructuren naar cloudomgevingen, als strategische route naar meer flexibiliteit. Zij staan daardoor voor uitdagingen op het gebied van migreren van grote hoeveelheden data. Daarbij spelen hoge netwerkkosten, lange transfertijden en beveiligingsissues een grote rol. Door de inzet van AWS Snowball, in combinatie met de Commvault-software, is een organisatie in staat om de migratie van iedere type workload naar de Amazon AWS Cloud sneller, efficiënter en veiliger uit te voeren dan met een traditionele internetconnectie.

Kosteneffectief
Volgens VP of Engineering Bill Vass bij Amazon Web Services maakt Commvault door de ondersteuning van AWS Snowball het gemakkelijker en kosteneffectiever voor organisaties om grote datavolumes te migreren, te repliceren en te herstellen in en naar de AWS Cloud. “Commvault deelt onze visie om klanten verschillende opties te bieden voor hun reis naar de cloud. Zij kunnen ASW Snowball gebruiken als een alternatief model voor het vereenvoudigen van de cloudadoptie en de datatransfer. Dat zorgt voor meer operationele efficiency, meer mobiliteit en meer snelheid.”

Natuurlijke uitbreiding
“Het versnellen van de customer journey naar de AWS Cloud en het weghalen van drempels in dat proces vormen de basis van de waardepropositie van Commvault”, zegt senior director en general manager Sabrinath Rao van de Cloud Business Unit bij Commvault. “AWS is een belangrijke partner en AWS Snowball is een natuurlijke uitbreiding op en integratie met ons portfolio. Dit benadrukt onze commitment om de nieuwe en innovatieve kracht van de cloud te gebruiken en data te allen tijde veilig en beschikbaar te houden.”

Meer informatie over de ondersteuning voor AWS.

Partners