29-04-2016

Dropbox wil teamwork veranderen met Project Infinite

Deel dit bericht

Dropbox introduceert Project Infinite dat bedoeld is om het werk in IT-teams te vereenvoudigen. Gebruikers krijgen op hun computer moeiteloos en veilig toegang tot al hun Dropbox-bestanden.

Het is eerder regel dan uitzondering dat bedrijven met meerdere locaties over verschillende regio’s zijn verspreid. Het is dan ook vaak zo dat fysiek gescheiden bedrijven op verschillende besturingssystemen werken, bijvoorbeeld als het gaat om hun datamanagement. Daarbij sluit een traditionele oplossing als een bestandsserver niet meer aan op de manier van werken van moderne teams. Dropbox heeft in Londen tijdens Dropbox Open een voorproefje van een nieuwe technologie laten zien waarbij dit probleem radicaal wordt aangepakt: Project Infinite. Het doel: een nieuwe vorm geven aan de manier waarop mensen samenwerken binnen data, toegang hebben hiertoe en hoe zij omgaan met grote hoeveelheden aan data.

Synchronisatie
Met Project Infinite pakt Dropbox naar eigen zeggen een belangrijk probleem aan op verzoek van haar gebruikers. De hoeveelheid data die wordt gemaakt en gedeeld is explosief gegroeid, maar de meeste mensen werken nog steeds op apparaten met beperkte opslagcapaciteit. Terwijl teams Terabyte na Terabyte kunnen opslaan in de cloud, kunnen de laptops van de meeste personen maar een fractie daarvan opslaan. Voor veilige toegang tot alle gegevens van het team is meestal een browser nodig, wat een onhandige gebruikerservaring oplevert.

Met Project Infinite krijgen gebruikers op hun computer moeiteloos en veilig toegang tot al hun Dropbox-bestanden, ongeacht hoeveel opslagruimte ze beschikbaar hebben op hun harde schijf. Alle bestanden in de Dropbox van het bedrijf waar je toegang toe hebt, of ze nu lokaal of in de cloud zijn opgeslagen, worden op je computer in Dropbox weergegeven. Als een bestand lokaal is gesynchroniseerd, wordt het bekende groene vinkje weergegeven. Andere bestanden krijgen een nieuw cloudpictogram.

Voordelen van Project Infinite voor teams:
• Zichtbaarheid in context. Elk bestand waar je toegang tot hebt gekregen (ook als het niet lokaal is opgeslagen) wordt weergegeven in Windows Verkenner en Finder in Mac OS X. Je kunt ook doorklikken in mappen om te vinden wat je nodig hebt, zonder de vertraging van een netwerkschijf of het ongemak van een webapp. Bovendien kun je belangrijke gegevens zoals bestandsgrootte, aanmaakdatums en wijzigingsdatums weergeven in het bestandssysteem op je computer, zonder dat je alles hoeft te downloaden.
• Realtime toegang. Bestanden en mappen die in de cloud zijn opgeslagen kunnen worden geordend door ze simpelweg te slepen en neer te zetten, direct in de verkenner. En als je iets uit de cloud wilt openen, dubbelklik je er gewoon op, net als op andere bestanden. Het bestand wordt automatisch voor je gesynchroniseerd en geopend.
• Universele compatibiliteit. Voor IT-teams werkt Project Infinite op dezelfde manier als je teams werken. Toegang op meerdere platforms en achterwaartse compatibiliteit worden ondersteund op elke computer met Windows 7 en hoger of Mac OS X 10.9 en hoger. IT-teams kunnen gebruikmaken van de kracht van Project Infinite in de systemen die ze beheren, zodat je eenvoudig kunt delen en samenwerken.
 
Project Infinite is al geïmplementeerd voor een select aantal deelnemende klanten en kan de spelregels voor teams veranderen door de veilige, oneindige harde schijf voor al je bedrijfsgegevens te worden.

Meer informatie over Project Infinite

Tags:

Cloud, Security

Company:

Dropbox

Partners