30-04-2016

Microsoft stelt Azure Container Service beschikbaar

Deel dit bericht

De Azure Container Service optimaliseert specifiek voor Azure de configuratie van populaire open source tools en technologieën. Het is een open oplossing die portabiliteit biedt voor zowel containers als configuratie van de applicatie.

Volgens Microsoft ontdekken bedrijven die voor een containerstrategie kiezen dat mplementatie en exploitatie van applicatie workloads in containers niet bepaald een gemakkelijke operatie is. De complexiteit van het bijhouden en beheren van high-density containers op grote schaal groeit exponentieel, waardoor een traditionele hands-on management benadering ineffectief is.

Vereenvoudigde configuraties
Microsoft wil zich met de Azure Container Service richten op deze uitdagingen door het verstrekken van vereenvoudigde configuraties van bewezen open source container orkestratietechnologie, geoptimaliseerd om  in de cloud te draaien. Met slechts enkele muisklikken zijn container-gebaseerde applicaties in te zetten op een raamwerk dat ontworpen is voor beheer van de complexiteit bij grootschalige inzet van containers in een productie-omgeving. Na selectie van de grootte en het aantal hosts en de keuze van een favoriete orchestrator handelt de Azure Container Service alles verder af.

Tools
Container Service biedt een keuze aan tools voor containerorkestratie en grootschalige operaties: bijvoorbeeld Docker Swarm en Compose voor een native Docker container ervaring, of Apache Mesos en populaire Mesos frameworks om flexibel grote productie-workloads in te zetten en te beheren.

Meer informatie: Microsoft

Partners