02-05-2016

EXIN en Cloud Credential Council komen met certificeringsprogramma

Deel dit bericht

Internationaal exameninstituut EXIN en de Cloud Credential Council (CCC) zijn een samenwerking aangegaan die inhoudt dat EXIN het officiële exameninstituut zal zijn voor de CCC certificeringsprogramma’s. Het volledige CCC portfolio voor Cloud Computing en Big Data wordt door EXIN aangeboden.

De Cloud Credential Council is een ontwikkelaar van cloudcompetenties. De CCC certificeringen worden pas ontwikkeld na het uitvoeren van uitgebreid onderzoek en met bijdragen van gebruikersorganisaties en toonaangevende leveranciers van cloudtechnologie om een zo grondige aanpak van de cloudcompetentiestandaarden te bewerkstelligen. Elke certificering is toegewezen aan een sleutelrol in de ICT die van groot belang is voor cloud computing zijn. EXIN met haar expertise in IT-certificeringen brengt een schat aan ervaring en ondersteuning van de CCC bij het beheren van de groeiende vraag naar certificering op het gebied van de cloud.
 
Volgens CEO Bernd Taselaar van EXIN voorzien prognoses in een verdere groei van cloud computing de komende jaren. “Met de groeiende behoeften certificering van IT-professionals op dit gebied, is dit een mooi moment om te gaan samenwerken met de CCC.”

Uitgebreid Cloud certificeringsprogramma
Het EXIN CCC Cloud Computing certificeringsprogramma is vendor-neutraal en rolgebaseerd: het richt zich op vele aspecten van cloud computing en alle ICT-rollen die van cruciaal belang voor een succesvolle adoptie van de cloud. Het cloudprogramma bestaat uit zeven certificeringen op een Foundation en professioneel niveau. Daarnaast is er ook nog een Big Data Foundation.
EXIN neemt per 1 mei 2016 alle accreditation- en examendiensten ten behoeve van de CCC voor haar rekening.
EXIN heeft een vestiging in Utrecht.

Meer informatie over het programma:
www.cloudcredential.org of EXIN


Company:

EXIN

Partners