09-05-2016

Mendix daagt developers uit met 24-uur durende hackathon

Deel dit bericht

Mendix kondigt aan dat er dit jaar een 24-uur durende hackathon start op 6 juni tijdens Mendix World. De internationale Mendix World conferentie vindt plaats op 7 en 8 juni 2016 in de Van Nelle fabriek in Rotterdam.

Tijdens de Mendix World 2016 Hackathon worden teams uitgedaagd om binnen 24 uur een geavanceerde Internet of Things app te ontwikkelen. De teams krijgen voorafgaand aan de start de keuze uit verschillende klantscenario’s of de mogelijkheid een toepassing voor een event-app te bouwen. Deze event-app moet realtime data verzamelen tijdens Mendix World 2016. Om snelle connectiviteit en deployment mogelijk te maken, hebben deelnemers toegang tot het KPN LoRa netwerk en one-click deployment via AWS.

Connected devices
Naar verwachting doen ongeveer tachtig developers uit de Mendix community mee, met teams die strijden om prijzen binnen de categorieën ‘Professional’ en ‘Student’. Tijdens het Mendix World event kunnen bezoekers stemmen op hun favoriet. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de plenaire afsluiting van het evenement.
CEO en co-founder van Mendix Derek Roos was tijdens de laatste Mendix World hackathon in 2014 enorm verrast door het feit dat zowel professionals als studenten geweldige apps konden bouwen in slechts 24 uur. “Dit jaar gaan we de grenzen opzoeken van wat mogelijk is met IoT. Ik kijk er echt naar uit om te zien hoe de teams gebruik gaan maken van de connected devices en de big data die ze genereren om zo snel mogelijk een innovatieve app te bouwen met Mendix,” aldus Roos.

Innovatie
De focus van Mendix World 2016 ligt dit jaar op digitale innovatie door middel van moderne apps. De agenda is gevuld met een mix van inspirerende en praktische inhoud, zoals:
- Visionaire keynotes – Naast baanbrekende platforminnovaties die worden onthuld door Mendix CTO Johan den Haan, komt ook innovatiegoeroe Geoffrey Moore aan het woord, en voormalig Netflix cloud-architect Adrian Cockcroft.
- Praktische platformsessies – Verkrijg praktisch inzicht in de mogelijkheden van Mendix, zoals het responsive UI framework, offline mobile, Mendix Cloud en model API en platform SDK.
- Strategische technische trends – Ontdek hoe opkomende technische trends te benutten, zoals IoT, bit data, predictive analytics, machine learning.
- Innovatie in actie – Verleg de grenzen van eigen platformgebruik, met innovatieve use cases.
- Korting op  training en examens – Ontvang een kortingsbon voor het online Rapid Developer Certification examen of doe het Advanced Developer Certification examen op 6 juni.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de Mendix World 2016 Hackathon en bezoekers kunnen zich registreren voor een gratis toegangspas voor één of beide dagen. Meer informatie hierover: www.mendix.com

Partners