22-06-2016

Nutanix annonceert nieuwe releases voor haar Enterprise Cloud platform

Deel dit bericht

Nutanix kondigt vandaag tijdens zijn jaarlijkse .NEXT-Conference een aantal technologieverbeteringen aan voor het Nutanix Enterprise Cloud platform. De technologie pakt het probleem aan van de IT-silo’s die ontstaan door iedere nieuwe generatie applicaties, brengt de behoeftes van ontwikkelaars en beheerders in balans en verenigt de diverse technologie-stacks van verschillende leveranciers. In het tijdperk van de digital business moeten bedrijven IT-diensten leveren met de eenvoud van een publieke cloud-leverancier als Amazon Web Services, zonder dat ze daarbij de grip verliezen op het beheer en de beveiliging van applicaties. Nutanix heeft zich ontwikkeld tot een leverancier van een enterprise cloud platform dat iedere soort applicatie ondersteunt, voor iedere stakeholder waarde toevoegt en integreert met allerlei populaire technologiestacks. De volgende nieuwe verbeteringen en functies worden gepresenteerd tijdens .NEXT 2016:

Nutanix ondersteunt alle mogelijke Virtuele Workloads
Traditionele infrastructuur is niet meer geschikt om de snelle innovatie in het domein van applicatie-infrastructuren bij te houden en te voldoen aan de eisen van applicaties. Met Acropolis Container Services (ACS) kunnen container-gebaseerde applicaties en de nieuw opkomende microservice-architecturen nu ook met bijbehorende storage op het Nutanix-platform draaien. DevOps-teams hoeven hierdoor bij het ondersteunen van applicaties geen keuze meer te maken tussen van container-technologie en virtualisatie met storage. Zowel traditionele als next generation applicaties kunnen de rijke storage performance-capaciteit optimaliseren en dataprotectie-capaciteiten van het Nutanix web-scale platform benutten.

Hoewel het leeuwendeel van de diensten momenteel gevirtualiseerd kan worden en richting containertechnologie beweegt, is er een aantal applicaties (bijvoorbeeld Oracle RAC and DB2) dat op bare metal servers blijft draaien vanwege specifieke applicatiebehoeften of licentiebeperkingen. Met Acropolis Block Services (ABS) kunnen databases direct op Cisco, Dell en HP draaien en direct het Acropolis Distributed Storage Fabric gebruiken. Hierdoor worden de hoogste niveaus van data-performance en beschikbaarheid gegarandeerd.

All-Flash nodes zijn momenteel beschikbaar voor het hele portfolio aan Nutanix-appliances. Er is hierdoor meer keuze in de infrastructuur en er wordt een maximale applicatie-performance gegarandeerd. Organisaties hebben hierdoor een alternatief voor all-flash arrays (AFA) van bijvoorbeeld EMC, NetApp en Pure Storage.

Balans brengen in de behoeftes van ontwikkelaars en beheerders
Datacenters kunnen met behulp van het Nutanix Enterprise Cloud Platform dezelfde mate van automatisering doorvoeren als met de publieke cloud. Nieuwe Nutanix Prism self-service functionaliteiten stellen ontwikkelaars en lijnmanagers in staat direct applicaties en de daarbij behorende infrastructuur te beheren, terwijl IT-beheerders controle behouden over hun infrastructuur. Daarnaast omvat Prism’s één-klik planning nu ook geavanceerde scenario-based modeling, gebaseerd op de X-Fit™ machine intelligence technologie van Nutanix. Datacentermanagers kunnen nu de impact van wijzigingen in de IT-omgeving zien en welke invloed die hebben op performance en beschikbaarheid.

Datacenterbeheerders zullen ook voordeel ervaren van automatische, ‘onzichtbare’ operaties die plaatsvinden op basis van het nieuwe AHV dynamic scheduling. Deze mogelijkheid zorgt voor intelligente allocatie van VM’s, niet alleen op basis van analyse of de beschikbaarheid van resources op het gebied van compute en memory, zoals bij traditionele virtualisatie oplossingen het geval is, maar ook op basis van real-time analyse en storage-gebruik.

Een nieuw geïntegreerde Network Visualization functie zorgt voor een totaaloverzicht van hoe VM’s worden verbonden met zowel fysieke als virtuele netwerken en maakt het oplossen van netwerkproblemen eenvoudiger.

Keuzevrijheid tussen diverse technologie-stacks
Het Nutanix Enterprise Cloud Platform is koppelbaar met andere systemen doort een rijke set aan API’s, waardoor klanten en partners voordeel kunnen halen uit het onderliggende krachtige web-scale platform. Het platform ondersteunt meerdere hypervisors en kan eenvoudig worden uitgebreid tot een complete cloud, die diverse gespecialiseerde applicaties met verschillende workloads ondersteunt.

Nutanix OpenStack drivers zijn vanaf vandaag beschikbaar en stellen gebruikers in staat private clouds te bouwen met behulp van OpenStack. OpenStack services kunnen hierdoor gebruik maken van automatisering en turnkey Nutanix-infrastructuur.
Een met Microsoft ontwikkelde oplossing brengt het Microsoft Cloud Platform System (CPS) en het Nutanix Enterprise Cloud Platform samen, waardoor hybride cloud-omgevingen geleverd kunnen worden met een Azure-ervaring. Deze oplossingen zijn ideaal voor enterprise applicaties als Microsoft SQL Server en Microsoft Exchange.
Nutanix Prism zal vanaf komende release in staat zijn VMware ESXi omgevingen te beheren. VMware-gebruikers krijgen hierdoor toegang tot één-klik beheereenvoud met AHV en verdere vereenvoudiging van het gebruik van de hypervisor.

“Een echt enterprise cloud platform dient een consumer-grade gebruikersgemak te geven bij het beheren en ondersteunen van alle denkbare applicaties en stelt partners en gebruikers tegelijkertijd in staat om samen tot verbeteringen te komen,” zegt Sunil Potti, Chief Product & Development Officer bij Nutanix.

Beschikbaarheid van de producten
Acropolis Block Services en Acropolis Container Services zullen in de 4.7 release in juli 2016 beschikbaar komen. De self-service functies in Nutanix Prim, het scenario-based modeling, AHV dynamic scheduling, ESXi management van Prism en de network visualization komen in de volgende release beschikbaar. De Nutanix OpenStack-drivers zijn direct beschikbaar. Microsoft CPS op Nutanix zullen vanaf juli 2016 beschikbaar zijn.

 

Partners