28-06-2016

Sogeti breidt testactiviteiten uit in India

Deel dit bericht

Sogeti heeft een Quality Automation Center in India ingericht waarmee organisaties in Nederland applicaties sneller en veel goedkoper kunnen laten testen. De IT-dienstverlener is de eerste in ons land die klanten nu een volledig geautomatiseerd software testproces aanbiedt in India voor complete applicatieketens.

De activiteiten in dit Quality Automation Center in het Indiase Mumbai bestaan uit het volledig geautomatiseerd testen van de functionaliteiten van applicaties, het inrichten van test datamanagement, performance testen en servicevirtualisatie. Dankzij servicevirtualisatie is Sogeti in staat gehele applicatieketens te simuleren. Daarmee kan een keten van bijvoorbeeld een online aanvraag, het uitbrengen van een offerte, klantregistratie tot en met facturatie volledig getest worden op de prestaties en functionaliteit van de verschillende applicaties die in een dergelijke keten actief zijn. Verder is dit de enige plek in India waar meerdere test tools van o.a. HP, Microsoft, Tosca en Open Source tooling zoals .NET en Java ondersteund worden.

Schaarste
Volgens Business Line Manager Test Automation Marc Rabel van Sogeti kiezen klanten zoals verzekeraars en telecommunicatiebedrijven voor India omdat testprocessen aanzienlijk sneller verlopen en daarmee tot 60 procent goedkoper zijn. “Dit is een oplossing voor de schaarste aan software testing expertise in ons land. Met de inzet van een volledig geautomatiseerd testproces kunnen applicaties in één dag volledig getest worden, waar dat voorheen twee weken kostte. Het is voor veel organisaties een ‘must’ problemen sneller op te lossen en nieuwe diensten snel te lanceren. Bedrijven zijn met deze uitbreiding naar India ook in staat sneller op- en af te schalen in capaciteit. Er wordt eveneens optimaal gebruik gemaakt van de tijdsverschillen. Op het moment dat Nederland wakker wordt, is het probleem met de applicatie in India al opgelost.”

Business Intelligence
Sogeti is inmiddels tien jaar actief in India. Zo ontwikkelt de IT-dienstverlener software in JAVA en Microsoft-omgevingen, evenals Business Intelligence-oplossingen. Migratie en beheer van cloudomgevingen en de ontwikkeling van mobiele apps gebeurt ook vanuit India.

Meer informatie: www.sogeti.nl

Partners