28-06-2016

SAP komt met reeks cloudgebaseerde oplossingen voor identity-as-a-service

Deel dit bericht

SAP heeft een reeks cloudoplossingen aangekondigd voor identity-as-a-service (IDaaS). De eerste dienst die beschikbaar komt is Cloud Identity Access Governance.

Met Cloud Identity Access Governance krijgen organisaties een beheervrije oplossing in handen waarmee zij de toegang tot bedrijfsmiddelen en -data kunnen reguleren. Dat vergroot de veiligheid, verkleint de kans op datalekken en helpt met het tackelen van compliance issues rondom security en dataprivacy. Cloud Identity Access Governance is een op het SAP HANA Cloud Platform gebaseerde oplossing voor het beheer van identiteiten en toegang tot (cloud)applicaties en systemen. Met de oplossing kunnen IT-managers de juiste toegangsrechten koppelen aan de juiste personen.
 
Een aantal kenmerken van Cloud Identity Access Governance:
- Probleemloze integratie. De oplossing werkt samen met het bestaande SAP HANA Cloud Platform identity management. Cloud Identity Access Governance is geschikt voor zowel on-premise als cloudomgevingen. Door het cloudgebaseerde karakter laat de oplossing zich bovendien snel en gemakkelijk uitrollen.
- Single sign-on. Dankzij de 'single sign on'-functie hoeven gebruikers niet voor iedere dienst opnieuw in te loggen.
- Eenvoudiger compliance. Met Cloud Identity Access Governance voldoen organisaties eenvoudiger aan strengere wet- en regelgeving rondom dataprivacy, zoals de Europese GDPR (General Data Protection Regulation) en de nationale Meldplicht Datalekken. Ook verlaagt het operationele kosten rondom audits en compliance.
- Hulp bij fraudebestrijding. IT-beheerders krijgen dankzij de gebruiksvriendelijke interface snel inzicht in verkeerde configuraties rondom toegangsbeheer en scheiding van functies. Zo helpt deze oplossing potentieel kostbare fraude voorkomen.
- Bestrijdt weesaccounts. Volgens onderzoeksbureau Forrester verkleinen oplossingen voor identity management en governance (IMG) het risico op gebruikers met onnodig veel toegangsrechten of 'weesaccounts' van bijvoorbeeld vertrokken medewerkers. Deze zijn een geliefd doelwit van hackers, omdat ze vanuit dergelijke accounts veelal vrij spel hebben en bij veel gevoelige data kunnen.

SAP Cloud Identity Access Governance wordt in het derde kwartaal van 2016 verwacht.

Meer informatie: SAP

Company:

SAP

Partners