29-06-2016

Red Hat neemt API management-bedrijf 3scale over

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de overname aan van 3scale, een leverancier van application programming interface (API) management technologie. Door het toevoegen van 3scale aan het bestaande portfolio, waaronder Red Hat JBoss Middleware, Red Hat OpenShift en Red Hat Mobile Application Platform versterkt Red Hat de ondersteuning van de API-economie met vereenvoudigde cloudintegratie en op microservices gebaseerde architecturen.

In een tijdperk van digitale transformatie, agile ontwikkeling en hybride technologie-footprints, wordt de API-economie de norm. Forrester verwacht dat in 2020 40 procent van de Amerikaanse bedrijven API-beheeroplossingen heeft en daar dan 660 miljoen dollar aan spendeert. Managed API’s zijn strategisch van aard omdat zij ervoor zorgen dat organisaties snel nieuwe diensten kunnen leveren, die veilig, snel te gebruiken en betrouwbaar zijn. Opkomende architecturen zetten functionaliteiten om in steeds kleinere componenten, zogeheten microservices. Het Internet of Things en andere trends hebben de noodzaak voor API-beheer versterkt.

Self-service model
Het in 2007 opgerichte 3scale heeft als doel organisaties van alle groottes in staat te stellen succesvol API’s te maken, beheren en gebruiken in een web-enabled wereld waar API’s zeer belangrijk zijn. Nu biedt 3scale een hybride cloud-gebaseerd API management-platform binnen een self-service model bij meer dan 700 organisaties binnen meerdere branches, waaronder Campbell’s Soup, Cartera Commerce, CrunchBase, Johnson Controls, Oxford University Press, SITA, en de University of California, Berkeley. 3scale is gevestigd in Barcelona en San Francisco.

API-gebaseerde applicatieontwikkeling
3scale en Red Hat startten begin 2015 hun samenwerking met een uitgebreid platform voor API-gebaseerde applicatieontwikkeling. De gezamenlijke oplossing combineert het 3scale API Management Platform met technologieën van Red Hat JBoss Middleware, Red Hat OpenShift en Red Hat Mobile Application Platform om API-centrische ontwikkel-, deployment- en beheeroplossingen te bieden om applicaties sneller op de markt te kunnen brengen. Red Hat JBoss Middleware-klanten profiteren van de hybride cloud-mogelijkheden van 3scale voor moderne architecturen. Het ontwikkelen van mobiele applicaties in het bijzonder is zeer API-centrisch. De combinatie van 3scale’s platform gecombineerd met het Red Hat Mobile Application Platform kan leiden tot ontwikkel- en beheereenvoud op massale schaal.

Microservices
Recentelijk heeft 3scale een gecontaineriseerde versie van hun API Gateway voor Red Hat OpenShift geïntroduceerd. Gebruikers kunnen zodoende snel en consistent applicaties creëren met microservices verdeeld over verschillende hybride omgevingen. Dankzij de gecombineerde kracht van Red Hat’s container-applicatieplatform en 3scale’s API managementmogelijkheden kunnen klanten taken vereenvoudigen en automatiseren waardoor fouten verminderd worden terwijl de flexibiliteit en controle verhoogd worden.

Red Hat voorziet enterprises van open source platformen voor het bouwen van moderne applicaties, integratie- en automatiseringsoplossingen. Met de toevoeging van 3scale’s API managementoplossingen en het bestaande middleware-, container applicatieplatform en mobiele oplossingen kan Red Hat de digitale strategieën van klanten verder vereenvoudigen en de time-to-market van API-initiatieven versnellen. Naar verwachting wordt de transactie, die aan de gebruikelijke voorwaarden moet voldoen, in juni 2016 afgesloten.

Meer informatie: Red Hat


Partners