30-06-2016

Partnerovereenkomst bevestigt samenwerking Centric en Safewhere

Deel dit bericht

De partnerovereenkomst met het Deense Safewhere onderstreept een samenwerking die al langere tijd naar tevredenheid verloopt. Centric gebruikt het Safewhere-platform voor haar Identity as a Service (IDaaS)-dienst HelloMe.

Safewhere is gespecialiseerd in software voor federated identity & access management (IAM). Na een zorgvuldig selectietraject koos Centric Safewhere als partner vanwege de uitgebreide mogelijkheden van de software en de ervaringen van Safewhere in Denemarken. De Deense overheid heeft de oplossing van Safewhere eind 2014 gekozen als kernonderdeel van het IAM-raamwerk voor de Deense publieke sector.

Identity as a Service
Centric gebruikt het Safewhere Identity-platform onder meer voor haar IDaaS-dienst HelloMe. Deze dienst wordt geleverd vanuit de Centric-cloud en geeft organisaties grip op hun identiteits- en toegangsbeheer. HelloMe biedt daarvoor centraal en overzichtelijk beheer van gebruikersprofielen en toegang tot applicaties. Dankzij HelloMe is er per gebruiker nog slechts één gebruikersnaam en wachtwoord nodig (single sign-on).
Ook gebruikt Centric het Safewhere Identity-platform om als herkenningsmakelaar deel te nemen aan Idensys, het nieuwe eID-stelsel. Met het Safewhere-platform biedt HelloMe hierbij ondersteuning voor vele verschillende (open) inlogstandaarden, waaronder eHerkenning en DigiD.

Gebruikerstevredenheid
Volgens directeur IT Outsourcing Gert Jan van der Leer bij Centric zijn veel klanten bezig met het onderwerp van Identity & Access Management. “Door de samenwerking met Safewhere kunnen we hen ontzorgen op dit belangrijke aspect. En de voordelen zijn evident: hogere eindgebruikerstevredenheid, betere beveiliging en efficiënt beheer.”

Meer informatie: Centric

Company:

Centric

Partners