12-08-2016

Amazon Web Services kondigt nieuwe diensten aan

Deel dit bericht

Tijdens de AWS Summit in New York heeft Amazon Web Services nieuwe diensten en verbeteringen op het reeds bestaande aanbod van diensten en producten aangekondigd. Een van de diensten is Amazon Kinesis Analytics, een volledige gemanagede service bedoeld voor het continu opvragen van streaminggegevens die daarbij gebruik maakt van standaard SQL.

Amazon Kinesis Analytics
Met Kinesis Analytics kunnen developers standaard SQL queries schrijven voor het streamen van data en real-time praktische inzichten verkrijgen, zonder nieuwe programmeerskills op te hoeven doen. Lees hier het volledige persbericht.

Elastic Block Storage
AWS verlaagt de prijzen voor snapshot storage met 47 procent en verhoogt het aantal Input/Output Operations (IOPS) dat klanten per GB aan dataopslag kunnen bepalen.

Elastic Load Balancing
Elastic Load Balancing krijgt een nieuwe Application Load Balancer option. Elastic Load Balancing is een belangrijk onderdeel geworden van de architectuur van veel applicaties die op AWS draaien. Samen met Auto Scaling maakt Elastic Load Balancing het bouwen van applicaties die schaalbaar en altijd beschikbaar moeten zijn eenvoudiger.

AWS Key Management Service
AWS heeft aangekondigd dat gebruikers van AWS Key Management Service (AWS KMS) voortaan hun eigen keys kunnen gebruiken. Met deze nieuwe feature kunnen zij belangrijke keys importeren vanaf elke key management en HSM (Hardware Security Module) oplossing met ondersteuning voor de RSA PKCS #1 standaard, en deze gebruiken met AWS services en eigen applicaties.

Snowball
Snowball krijgt twee aanvullingen, namelijk een nieuwe Snowball API en een Snowball S3 adapter.
De nieuwe Snowball API helpt bij het bouwen van applicaties die Snowball jobs creëren en beheren
De nieuwe Snowball S3 Adapter biedt dezelfde toegang tot een Snowball appliance als tot een S3 endpoint

Amazon S3
Om mee te groeien en ruimte te bieden voor toekomstige ontwikkelingen krijgt Amazon S3 IPv6 support. Met 128 bits per IP-adres is er genoeg ruimte binnen de IPv6 om te groeien, maar ook ook voor betere support voor Dynamic Address Allocation en extra ingebouwde ondersteuning voor beveiliging.

Amazon API Gateway
Om het gebruik makkelijker te maken, introduceert AWS nieuwe Usage Plans voor de API Gateway. Hiermee kunnen ontwikkelaars API’s bouwen, deze te gelde maken en er ecosystemen omheen bouwen. Deze Usage Plans kunnen voor verschillende toegangsniveaus, gebruikerscategorieën etcetera worden ingesteld. De verschillende UP's gaan over de volgende aspecten van toegang tot een API:
- Throttling, algemeen aanvraaggemiddelde (aantal aanvragen per seconde) en de burst-capaciteit.
- Quota, aantal aanvragen dat per dag, week of maand kan worden gedaan.
- API/Stages, De API en API-niveaus waartoe toegang mogelijk is.

Lees hier de diverse blogposts voor alle details.
Meer informatie over AWS: aws.amazon.com

Company:

Amazon, AWS

Partners