17-08-2016

Omnext lanceert Fit Test voor Mendix

Deel dit bericht

Software analist Omnext heeft een oplossing ontwikkeld waarmee meer controle over Mendix-applicaties mogelijk gemaakt wordt. De Fit Test voor Mendix moet zorgen voor agility bij zowel IT als de business.

De Fit Test voor Mendix is een oplossing waarmee Omnext Mendix-gebruikers wil verzekeren zijn van een stabiele, goed te onderhouden applicatie. Gebruikers van Mendix-applicaties kunnen deze test bij iedere release uitvoeren, zodat zij controle krijgen en houden over de ontwikkeling van hun applicaties. Omnext biedt deze oplossing onder andere via Mendix softwareleverancier Appronto aan.

Onderhoud
Veel organisaties hebben behoefte aan inzichten in hun applicatielandschap en willen weten waar ze staan met hun applicaties. Hiervoor is bronmodel informatie nodig die in de fundamenten van de applicatie verborgen zit. De geautomatiseerde oplossing test, naast de ISO 25010 onderhoudbaarheidchecks, meerdere Best Practices (Standards & Guidelines) voor Mendix en moet de ontwikkelaar ervan weerhouden om structurele fouten te maken. Het Best Practices model is een geautomatiseerde peer review en is ontwikkeld op basis van de jarenlange ervaring van Mendix aanbieder Appronto.

Pijnpunten
Belangrijk onderdeel van de oplossing is dat het uiteindelijke report niet alleen handvatten op managementniveau bevat maar ook op IT-niveau. Het report biedt verwijzingen naar de bronmodellen waarin pijnpunten zitten, waardoor ontwikkelaars direct aan de slag kunnen om processen en resultaten daadwerkelijk te verbeteren.

Meer informatie: Omnext

Partners