13-09-2016

Red Hat OpenStack Platform 9 biedt functionele updates

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenStack Platform 9. Dat is het schaalbare, open Infrastructure-as-a-Service platform voor het inzetten, schalen en beheren van private cloud, public cloud en Network Functions Virtualization omgevingen.

Red Hat OpenStack Platform 9 is gebaseerd op de OpenStack community ‘Mitaka’ release en biedt klanten een veilig, production-ready, geautomatiseerd cloudplatform en integratiemogelijkheden met Red Hat Enterprise Linux 7.2, Red Hat Ceph Storage 2 en Red Hat CloudForms voor hybride cloudbeheer en monitoring.

Ecosysteem
Red Hat OpenStack Platform heeft zich ontwikkeld als een bewezen oplossing voor private clouds van honderden klanten wereldwijd, zoals BBVA, Cambridge University, FICO, NASA’s Jet Propulsion Laboratory, Paddy Power Betfair, Santander Bank en Verizon. Het wordt ondersteund door een robuust ecosysteem met partners, waaronder Cisco, Dell, Intel, Lenovo en Rackspace. Red Hat helpt mee met de ontwikkeling en integreert haar OpenStack platform met Red Hat Enterprise Linux en de KVM (Kernel-based Virtual Machine) virtualisatielaag van het recentelijk geüpdatete Red Hat Virtualization. Red Hat kreeg eerder deze maand de vermelding ‘Visionary’ in het 2016 Gartner Magic Quadrant for x86 Server Virtualization.

Technologische updates
Red Hat OpenStack Platform 9 bouwt voort op Red Hat Enterprise Linux om kritische afhankelijkheden te bieden, die nodig zijn in OpenStack-omgevingen en gericht op service functionaliteit, drivers van derden, systeem prestaties en security. Het is één van de enige production-ready OpenStack distributies die automatische upgrades en updates biedt voor bedrijfskritische activiteiten. Red Hat OpenStack Platform 9 biedt significante technologische updates van de Mitaka versie voor bijna elke OpenStack service:
- Geautomatiseerde updates en upgrades met Red Hat OpenStack Platform Director – Red Hat stelt gebruikers in staat hun OpenStack deployments te upgraden via de automatiserings- en validatiemechanismen van de Red Hat OpenStack Platform Director. Deze upgrade tool biedt een eenvoudige manier om te profiteren van de nieuwste OpenStack ontwikkelingen terwijl de downtime voor productieomgevingen wordt voorkomen.
- Live migratie verbeteringen en selecteerbare CPU pinning van OpenStack Compute (Nova) – De Compute component biedt nu een snellere en verbeterde instance van het live migratieproces, en helpt system administrators de voortgang te observeren en zelfs te migratietaak te pauzeren en hervatten. Een nieuwe CPU pinning feature kan het hypervisor gedrag dynamisch veranderen met latency-sensitive workloads zoals NFV.
- Tech Preview van Google Cloud Storage backup driver in OpenStack Block Storage (Cinder) – Als onderdeel van Red Hat’s samenwerking met Google, worden nieuwe disaster recovery policies in Red Hat OpenStack Platform 9 nu uitgebreid naar de publieke cloud door gebruik te maken van geïntegreerde drivers die voor Google Cloud Storage zijn gemaakt. Deze nieuwe functie zorgt voor veiligere backups van belangrijke gegevens in de hybride cloud.

OpenStack beheer
Om de dienstverlening te versnellen en self-service voor system administrators die OpenStack private cloud bouwen mogelijk te maken, verbindt Red Hat OpenStack Platform 9 met Red Hat CloudForms om een consistente, geautomatiseerde cloud deployment omgeving te bieden. Red Hat CloudForms is inbegrepen bij een Red Hat OpenStack Platform-abonnement en biedt inherent discovery, monitoring en diepe inspectie van OpenStack middelen.
Bovendien kan Red Hat OpenStack Platform Director ook Red Hat Ceph Storage inzetten, de geïntegreerde software-defined storageoplossing voor Red Hat OpenStack Platform private clouds. Red Hat OpenStack Platform 9 omvat 64TB aan gratis object en block storage voor klanten die een robuuste, scale-out cloud storage-oplossing evalueren.

Meer informatie: Red Hat

Partners