14-09-2016

Nimble Storage Predictive Flash functioneert voortaan app-centric

Deel dit bericht

Nimble Storage kondigt een uitgebreide set aan functionaliteit rond snelle en voorspelbare plaatsing van applicaties. Het Nimble Predictive Flash Platform stelt IT in staat om applicaties met vertrouwen te plaatsen met Quality of Service en veilige multitenancy binnen VMware, OpenStack, KVM en nu ook Docker Containers. Nimble Storage is leverancier van Predictive Flash storage oplossingen.

Dankzij app-gericht beheer binnen InfoSight Predictive Analytics ontstaat meer zichtbaarheid en controle over het presteren van applicaties. App-gebaseerde ‘Storage on Demand’ biedt een op cloud gelijkend prijsmodel waarbij alleen betaald hoeft te worden voor de opslagruimte die applicaties verbruiken. Deze app-gerichte aanpak zorgt voor grotere voorspelbaarheid en gemak van beheer van applicaties.

Voorspelbare prestaties
Om te voldoen aan service level agreements maakt Nimble het mogelijk om de infrastructuur te consolideren en eenvoudig applicaties te beheren met voorspelbare prestaties via veilige multitenancy en QoS. Multitenant opslag maakt veilig applicatiebeheer en afzondering van applicaties mogelijk, terwijl QoS verhindert dat onbetamelijke workloads kritieke applicaties verstoren.

Docker Containers
Bedrijven wensen flexibiliteit in het plaatsen van applicaties via een framework naar keuze, zonder complexiteit. Nimble ondersteunt oorspronkelijk blijvende opslag (native storage) voor Docker Containers. Nimble biedt al ondersteuning op app-niveau via VMware VVols en native ondersteuning voor OpenStack Clouds. De diepgang van app-gerichte integratie binnen deze platformen, waarmee het mogelijk wordt om policy-gebaseerde applicaties in te richten en te werken met klonen, snapshots, kopieën en encryptie, vormt de kern van moderne ondersteuning van applicatieplaatsing.

App-centric beheer
Nimble Storage’s InfoSight VMvision geeft een helder inzicht in de gehele storage-to-VM infrastructuur stack. VMvision maakt het voor organisaties mogelijk om automatisch de storende VM-buren te ontdekken, door precies de applicatie te identificeren die resources van andere workloads wegneemt. Waar op traditionele opslag gebaseerde inzichten geen verfijnde data geven over capaciteitsplanning en forecasting, biedt VMvision de IT-beheerder capaciteitsdata op app-niveau voor een accurate opslagplanning.

App-gebaseerd prijsmodel
Nimble Storage on Demand zorgt ervoor dat gebruikers alleen betalen voor wat zij gebruiken, of zij nu meer of minder opslag gaan afnemen. Klanten kunnen opslag afnemen op basis van hun applicatieafname; precies zoals gebeurt binnen een cloud-omgeving. Prijzen hiervoor zijn afhankelijk van app-specifieke SLA’s.

Meer informatie: nimblestorage.com

Partners