22-09-2016

Oracle ondersteunt cloudontwikkelaars en introduceert developers webportal

Deel dit bericht

Oracle breidt haar ondersteuning van de developerscommunity uit door de introductie van een nieuwe generatie clouddiensten en ontwikkelingstools tijdens JavaOne 2016. Daarnaast is er een aantal op developers gerichte initiatieven aangekondigd.

Door developers de keus te geven uit programmeertalen, databases, compute-soorten, besturingssystemen en virtual machines, integrated development environments (IDE’s) en tools biedt Oracle developers de keuzes en flexibiliteit die nodig zijn om snel en eenvoudig moderne applicaties in de cloud te bouwen. Tijdens JavaOne 2016 presenteerde oracle verbeteringen aan het Java platform en de introductie van MySQL binnen het Oracle Cloud Platform. Ook komen er Oracle Cloud Platform diensten die speciaal zijn opgezet voor ondersteuning van ontwikkelaars. Een nieuwe webportal developer.oracle.com is opgezet waar ontwikkelaars alle tools en resources kunnen vinden voor elk project dat op Oracle technologie is gebaseerd.

Java
Oracle toon haar commitment aan het Java-platform door verdere ontwikkeling. Java Platform, Standard Edition (SE) 9 krijgt nieuwe mogelijkheden en updates. Het testen van code snippets wordt vereenvoudigd met JShell. Verder blijft Oracle samenwerken met de OpenJDK Community. Java Enterprise Edition (EE) 8 krijgt ondersteuning voor multitenancy in cloudomgevingen en verbeterde security met ondersteuning van authenticatieprotocollen als OAuth en OpenID Connect. Ook ondersteuning van Docker en andere containertechnologie wordt mogelijk.

MySQL en NoSQL
Met de lancering van Oracle MySQL Cloud Service wil Oracle de open source database naar het Oracle Cloud Platform brengen. Gebouwd op MySQL Enterprise Edition moet dit een eenvoudig, schaalbaar en kosteneffectief deployment van MySQL gebaseerde applicaties mogelijk maken. Ook Oracle NoSQL Database Cloud Service en Oracle Exadata Express Cloud Service worden uitgerold. Oracle NoSQL Cloud Service voorziet in een high performance, key-value database met ondersteuning voor JSON, Java, Node.js en Python. Oracle Exadata Express Cloud Service levert een kosteneffectieve fully managed toegang tot Oracle Exadata.

Oracle Cloud Platform Service
Het Oracle Cloud Platform is uitgebreid met nieuwe Oracle Cloud Platform Services en verbeteringen aan de Oracle Infrastructure-as-a-Service. Clouddiensten ter ondersteuning van ontwikkelaars zijn onder andere:
- Oracle Application Container Cloud Service;
- Oracle API Platform Cloud Service;
- Oracle Mobile Cloud Service;
- Oracle Container Cloud Service;
- Oracle Solaris.

Andere aankondigingen zijn:
Oracle Code, een developer roadshow die januari 2017 van start gaat;
Oracle Academy;
Oracle Technology Network (OTN) Summit;
De Developer Portal developer.oracle.com;
Oracle Cloud Marketplace.

Meer informatie: Oracle

Partners