28-09-2016

Progress omarmt nieuwste programmeer-frameworks met lancering Telerik DevCraft R3

Deel dit bericht

Progress heeft een nieuwe versie uitgebracht van Telerik DevCraft by Progress. Dit is een volledige UI-toolbox voor web-, mobile- en desktop-ontwikkeling. De functionaliteit in de nieuwe release biedt ondersteuning voor de nieuwe mogelijkheden in applicatie-ontwikkelplatformen zoals Angular 2, ASPNET Core 1.0 en Universal Windows Platform.

Kendo UI voor Angular 2 – nieuwe UI Suite
Progress werkte nauw samen met het Angular-team van Google om een van de eerste organisaties te zijn die de laatste verbeteringen in Angular ondersteunt. Met de recente release biedt het Telerik Kendo UI by Progress-product nu ondersteuning voor Angular 2 om eenvoudig mooie, responsive webapplicaties te creëren. Met de Kendo UI for Angular 2 suite (beta), kunnen ontwikkelaars de meest essentiële bouwblokken voor native en responsive ng2-webapplicaties vinden, inclusief een grid-component, datavisualisatie-componenten, knoppen en elementen voor het maken van formulieren.

Elke component is volledig native voor Angular 2 opgebouwd en is speciaal ontworpen voor Angular 2 en jQuery-onafhankelijk. Net zoals Angular 2 is Kendo UI for Angular geschreven in TypeScript, gedistribueerd als NPM-pakketten en semantisch voorzien van versienummers. Hierdoor is out-of-the-box, automatische voltooiing in IDE’s mogelijk, zoals Visual Studio, Visual Studio Code en WebStorm.

UI for ASP.NET Core – nieuwe UI Suite
Met de producten Kendo UI, Telerik UI voor ASP.NET MVC by Progress en Telerik UI voor ASP.NET AJAX by Progress, levert Progress al lange tijd de meest geavanceerde responsive web UI die beschikbaar is op de markt. Deze functionaliteit is bovendien beschikbaar voor alle populaire webplatformen, zoals HTML5, Web Forms, ASP.NET MVC, PHP en JSP.
Progress blijft ondersteuning toevoegen voor de nieuwste frameworks van Microsoft. Zo biedt Progress een zeer volledige UI suite voor ASP.NET Core-ontwikkeling, kort na de lancering van de officiële ASP.NET Core 1.0. Met deze release hebben early adopters van ASP.NET Core toegang tot een zeer geavanceerde UI toolset op de markt, met meer dan zestig kwalitatieve widgets, gebaseerd op Kendo UI voor jQuery. Dit geeft deze early adopters de mogelijkheid om responsive web- en cloudapplicaties te bouwen voor elk platform en elke browser. De nieuwe suite wordt toegevoegd aan het Kendo UI Complete-product en aan alle DevCraft-bundels.

Additionele verbeteringen in Telerik DevCraft by Progress R3 2016:
- Telerik UI for Xamarin by Progress biedt ondersteuning voor Universal Windows Platform, wat het een van de eerste Xamarin.Forms suites maakt die ondersteuning kan bieden voor Android-, iOS- en UWP-apps met een enkele C# codebase. Additionele verbeteringen binnen mobile UI-tool omvatten onder andere nieuwe UI’s en optimalisatie binnen UI for UWP, Windows Universal, iOS en Android, waarvan enkele nieuwe lay-out, data-invoer en datavisualisatie componenten betreffen.
- UI for ASP.NET AJAX bevat nieuwe CheckBoxList- en RadioButtonList-componenten, nieuwe Bullet Chart en Vertical Box Plot Chart types en een gemoderniseerde Sales Dashboard-demo met responsive UI. Het is gebaseerd op Bootstrap en werkt op een brede reeks van apparaten.
- Het RichTextBox-component voor Telerik UI for WPF by Progress en Telerik UI for Silverlight by Progress is uitgerust met een functie om documenten te combineren, doorlopende sectie-einden en ondersteuning voor bijbehorende woordenboek formats, zoals die van Microsoft en Open Office. UI voor WPF bevat ook het nieuwe Office 2016-thema, nieuwe Cartesian 3D Chart en een PasswordBox-besturing, plus verbeteringen in GridView, PivotGrid, ComboBox en Map-besturing.
- Telerik UI for WinForms by Progress bevat een nieuwe tool voor het converteren van oudere WinForms-applicaties naar zowel moderne UI voor WinForms-applicaties als nieuwe, eenvoudig aanpasbare Map-component.
- Telerik Reporting by Progress biedt ingebouwde afdrukondersteuning en interactieve inhoudsopgave met exporteermogelijkheden. Daarnaast heeft Progress de rendering-prestaties met 25 procent verbeterd.
- De Report Server biedt een volledige verzameling van RESTful API’s, waardoor ontwikkelaars volledige toegang krijgen tot de Report Server. Hierdoor wordt het een onderdeel van elke line-of-business oplossing.

Innovaties
Volgens Marina Hristova, Vice President Product Marketing and Management Telerik DevTools bij Progress, hebben ontwikkelaars, met name in dit digitale tijdperk, de meest recente en beste innovaties nodig. “Wij kunnen deze altijd leveren. Ons DevCraft-aanbod biedt de meest complete UI-bundel voor .NET-, jQuery-, Angular1-, Angular2-, React-, Bootstrap-, PHP-, JSP- en Xamarin-ontwikkelaars. Geen van de grote ontwikkelplatformen voor het bouwen en moderniseren van zakelijke applicaties wordt hierbij overgeslagen.”

Bezoek www.telerik.com/devcraft voor meer informatie over de Telerik DevCraft-suite en voor een gratis trial.

Op 11 oktober organiseert Progress een webinar waar de details van de Kendo UI release worden doorgenomen.
Op 25 oktober organiseert Progress een webinar waar de details van de DevCraft release worden doorgenomen.

Partners