18-10-2016

The App Academy maakt winnaar eSkills for Jobs 2016-competitie bekend

Deel dit bericht

Op maandag 17 oktober is in Bratislava (Slowakije) tijdens de eSkills for Jobs Conference van de Europese Commissie de winnaar bekendgemaakt van de eSkills for Jobs 2016-competitie van de EC en The App Academy. De hoofdprijs is een scholarship bij The App Academy ter waarde van 12.500 euro.

Deze competitie maakt deel uit van het eSkills for Jobs-initiatief van de EC en is in samenwerking met The App Academy georganiseerd om de aandacht en interesse voor het ontwikkelen van mobiele apps te stimuleren onder Europese studenten en medewerkers van bedrijven. Maya Lekova uit Bulgarije presenteerde volgens de vakjury het meest creatieve prototype voor een mobiele app, evenals de plannen die nodig zijn voor het verder ontwikkelen en op de markt brengen van de app. Haar app Musistep zorgt ervoor dat muziek automatisch wordt aangepast aan het tempo van de bewegingen van de gebruiker, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Maya Lekova ontving uit handen van CTO Axel Roest van The App Academy de hoofdprijs: een scholarship bij The App Academy ter waarde van 12.500 euro.

Tekort aan ontwikkelaars
Volgens Martijn Wuite, oprichter van The App Academy, loopt het tekort aan goed opgeleide app-ontwikkelaars snel op. “De EC verwacht dat er in 2018 een behoefte zal zijn aan een app-development workforce van bijna 3 miljoen. Dit is het gevolg van de mismatch tussen de digital skills en de veranderende marktbehoefte. The App Academy wil een bijdrage leveren aan het terugdringen van dit tekort, zowel in Nederland als in de rest van Europa. In dit kader nemen wij deel aan het Europese eSkills for Jobs-initatief en stellen we dit scholarship beschikbaar aan de winnares van de competitie.”

Europese competitie
Het eSkills for Jobs-programma van de EC is bedoeld om zowel studenten als ontwikkelaars bij bedrijven te interesseren voor het ontwikkelen van mobiele apps. Onderdeel van dit initiatief is een Europese competitie voor het ontwikkelen van een prototype voor de meest innovatieve mobiele app. Daarnaast moesten de deelnemers laten zien hoe zij de app in de markt zouden zetten en tonen dat ze beschikken over ondernemersgeest.

Bootcamp
Het door The App Academy beschikbaar gestelde scholarship betreft deelname aan een app development bootcamp van het bedrijf, in Amsterdam. Tijdens deze intensieve opleiding van 12 weken doen de deelnemers alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn voor het ontwikkelen van apps voor Android of iOS. Steeds meer bedrijven en organisaties ontwikkelen hun producten en diensten voor mobiele apparaten, waardoor de vraag naar app-ontwikkelaars sterk groeit. De bootcamps van The App Academy helpen in deze behoefte te voorzien.

Meer informatie: The App Academy

Partners