04-11-2016

Ansible 2.2 biedt nieuwe automatiseringsmogelijkheden voor containers

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Ansible 2.2, de nieuwste versie van het agentless open source IT automation framework. Ansible 2.2 biedt prestatieverbeteringen, uitgebreide container- en Windows-automatiseringsmogelijkheden, een aantal nieuwe modules, waaronder voor netwerken, cloud provider-platformen en uitgebreide vault-ondersteuning.

Het Ansible-project is een zeer populair open source automatiseringsprojecten op GitHub met een actieve en betrokken community. Een breed scala aan organisaties, waaronder Fortune 100-bedrijven, gebruik Ansible automatisering om grote en complexe private cloud-omgevingen te beheren. Met Ansible kunnen ontwikkelaars en IT operations-teams sneller en gemakkelijker IT-toepassingen en -omgevingen implementeren. Daarbij kunnen ze de barrières tussen IT- teams verwijderen, doordat routinematige activiteiten geautomatiseerd worden, waaronder netwerkconfiguratie, cloud-implementaties en de creatie van ontwikkelomgevingen.

Docker
Ansible 2.2 houdt het upstream-momentum voor Ansible vast met de introductie van Docker netwerkfunctionaliteit kunnen gebruikers Docker machine-omgevingen beheren en tegelijkertijd hun netwerklagen automatiseren. In combinatie met het Ansible containerproject, kunnen gebruikers nu meer aspecten van hun containerontwikkeling en implementatiepijpleidingen controleren, inclusief hoe containers via een netwerk communiceren.

Clouddiensten
Ansible 2.2 levert ook prestatieverbeteringen voor clouddiensten, op het Windows Azure-platform en VMware cloud-infrastructuren. Verder is er nieuwe functionaliteit voor cloudproviders toegevoegd, waaronder: Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform en OpenStack providers. Ansible 2.2 bevat nieuwe VMware virtual machine-beheermodules en ondersteunt nieuwe AWS-mogelijkheden, waaronder Amazon Elastic System File (EFS), Amazon Redshift en AWS Lambda.
Andere verbeteringen in de Ansible 2,2 release zijn Ansible Roles, en het op zichzelf staande, portable en herbruikbare Ansible Playbook-formaat. Beide zijn bijgewerkt om te zorgen voor meer flexibiliteit voor de gebruiker. Toekomstige Ansible ontwikkelroadmaps zijn beschikbaar in het Ansible community GitHub-project en opengesteld voor commentaar.

Meer informatie: www.redhat.com

Partners