08-11-2016

Celonis en TU Eindhoven zetten in op Process Mining

Deel dit bericht

Technische Universiteit Eindhoven en Celonis gaan samenwerken op het gebied van Process Mining. Het doel is om de combinatie van academische wetenschap en praktische ervaring te benutten om te werken aan Process Mining-oplossingen van morgen.

Process Mining is een relatief nieuwe discipline in de analyse van Big Data en is ontstaan uit onderzoek van de TU Eindhoven (TU/e). Process Mining ontdekt hoe bedrijfsprocessen daadwerkelijk uitgevoerd worden en ontdekt verborgen kosten, inefficiënties en knelpunten in het proces. Door gebruik te maken van Process Mining kunnen organisaties als Siemens, ABB, UBS en vele andere, hun businessprocessen aantoonbaar verbeteren.

Werkgroepen voor toepasbaar onderzoek
Met het doel om ‘Research & Development’ op het gebied van Process Mining verder te bevorderen, hebben TU/e en Celonis SE onder leiding van Professor Wil van der Aalst vier werkgroepen opgezet. De werkgroepen richten zich op diverse uitdagingen, zoals proces discovery, conformance checking en multi-instance mining met als doel meer inzicht te verkrijgen en betere diagnoses te stellen. In alle vier de werkgroepen, bundelen TU/e en Celonis SE de krachten voor een volgende stap in de ontwikkeling door het combineren van de laatste academische onderzoeksresultaten met industrie-krachtige software. Met deze nauwe samenwerking streven de teams van Professor Van der Aalst en Celonis SE ernaar het gat tussen academisch onderzoek en de industrie te dichten.

Combinatie van Onderzoek en Praktijk
Wil van der Aalst wordt gezien als de grondlegger van Process Mining. Hij is één van de meest geciteerde computerwetenschappers ter wereld en heeft Process Mining rond de eeuwwisseling als een nieuwe wetenschappelijke discipline op de kaart gezet. Zijn ideeën en publicaties vormen de fundering van Process Mining onderzoek en de praktische toepassingen wereldwijd.

Academisch onderzoek
Celonis vindt ook zijn grondslag in academisch onderzoek. In 2011 richtten drie studenten van de Technische Universiteit München een bedrijf op dat zich volledig toelegt op Process Mining software. Vandaag de dag gebruiken honderden klanten Celonis Process Mining in meer dan 25 landen. Door het globale wijdverspreide gebruik van de software heeft Celonis veel inzicht in de praktische kant van Process Mining, en levert daarmee een waardevolle bijdrage aan de wetenschappelijke uitdagingen van de toekomst.

Meer informatie: Celonis

Partners