24-11-2016

Seminar over Open Innovatie tijdens Dutch Open Hackathon 2016

Deel dit bericht

De Dutch Open Hackathon 2016 - een initiatief van de Kamer van Koophandel, KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol Amsterdam Airport - organiseert op vrijdag 9 december een seminar over Open Innovatie. Tijdens het seminar zal een vijftal gastsprekers dieper ingaan op de huidige stand van zaken met betrekking tot open innovatie in Nederland. Daarnaast worden er handvatten aangereikt om met open innovatie in de praktijk aan de slag te gaan.
 
Open innovatie betekent dat bedrijven en organisaties hun innovatieve krachten bundelen om tot de ontwikkeling van succesvolle technologische toepassingen te komen. Soms zelfs door de samenwerking aan te gaan met concurrenten. Het openlijk zoeken en delen van innovatie kan – zeker binnen grotere organisaties – leiden tot spanningen als het gaat om concurrentie, privacy en security. Maar het zoeken van innovatie buiten de bedrijfsmuren kan ook zorgen voor interne spanningen, omdat traditioneel de innovatie-afdeling hiervoor verantwoordelijk was. Daarnaast kiezen grote organisaties bij open innovaties in veel gevallen voor de kleinere wendbare partijen en nemen zij afscheid van de traditioneel stabiele leveranciers. Dit zijn enkele kwesties die tijdens het ‘Open Innovatie Seminar' aan de orde zullen komen.
 
Sprekers
Eén van de sprekers tijdens het seminar is Vareska van de Vrande, hoogleraar Collaborative Innovation and Business Venturing aan de RSM Erasmus Universiteit en tevens één van de oprichters van www.openinnovatie.nl. Andere sprekers deze middag zijn Henk Scholten, CEO van Geodan, Ron de Milde, programmadirecteur communicatie bij de Nationale Politie, Erik van Ommeren, Research Director van Gartner en Mario Suykerbuyk, Managing Director PostNL Data Solutions. Het seminar zal worden afgesloten met een paneldiscussie onder leiding van Ruud Hendriks, oprichter van Innoleaps. Tijdens deze discussie zal het publiek de gelegenheid krijgen om samen met het expertpanel te sparren over de kansen en mogelijkheden van open innovatie.
 
Open Innovatie
Het seminar vindt plaats op vrijdag 9 december van 13.30 tot 18.00 uur bij het Cambridge Innovation Centre (CIC) Rotterdam, voorafgaand aan de officiële opening van de Dutch Open Hackathon. Meer informatie over de Dutch Open Hackathon 2016 en het Open Innovatie Seminar.
Kaarten voor dit seminar zijn hier verkrijgbaar.

Partners