08-12-2016

Red Hat OpenShift Dedicated beschikbaar op Google Cloud Platform

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van OpenShift Dedicated op het Google Cloud Platform. Red Hat's bekroonde container-platform is hiermee beschikbaar als een managed service voor zakelijke klanten die hun applicaties op het Google Cloud Platform willen bouwen en beheren, ondersteund door Red Hat.

Met de beschikbaarheid van OpenShift Dedicated op het Google Cloud Platform, kunnen gebruikers de adoptiesnelheid vergroten van containers, Kubernetes, en cloud native applicatiepatronen. Gebruikers profiteren naast de expertise van Red Hat ook van de wereldwijd opererende, container-geoptimaliseerde infrastructuur van Google en kunnen hun applicaties gemakkelijker uitbreiden met Google's ecosysteem van diensten rond big data, machine learning, compute, netwerk en storage.
Red Hat introduceerde OpenShift Dedicated in december 2015. Het doel was klanten - die hun adoptie van containers en cloud-native applicatiepatronen willen versnellen, maar hun focus vooral willen verleggen naar applicatie-ontwikkeling en implementatie in plaats van naar administratieve en operationele beheertaken – te helpen. Met OpenShift Dedicated manifesteert Red Hat zich als service provider, door OpenShift Dedicated zowel te beheren als er ondersteuning bij de bieden. Dit verkort de time to value voor klanten en zorgt ervoor dat zij kostbare tijd en middelen kunnen besparen.

Enterprise containerplatform
OpenShift Dedicated is gebouwd op dezelfde codebasis als het Red Hat OpenShift Container Platform, waarmee klanten gemakkelijk hun workloads tussen publieke en private clouds kunnen verplaatsen. Om gebruikers te helpen containers te implementeren, biedt OpenShift Dedicated, samen met de rest van de OpenShift-portefeuille, een veiliger, enterprise containerplatform, gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux, het vertrouwde en beproefde enterprise Linux-platform van Red Hat.
OpenShift Dedicated op Google Cloud Platform bestaat uit:
● Single-tenant isolatie en een resource pool van 100 GB SSD-gebaseerde persistent storage, 48 TB netwerk-IOP’s, en negen nodes om container-gebaseerde applicaties te implementeren.
● Administratieve en security-controls, waarmee klanten hun cloud-omgevingen kunnen aanpassen en er veiliger toegang toe kunnen krijgen behulp van VPN en Google Virtual Private Cloud (VPC) functies.
● Toegang tot de Red Hat JBoss Middleware containergeoptimaliseerde diensten, integratie en business process-mogelijkheden van applicaties die op OpenShift ontwikkeld en ingezet worden.
● Beschikbaar in alle vijf de wereldwijde Google-regio's.
● Integratie met Google Cloud Services, waaronder Google PubSub, Big Query, en Big Table.

DevOps-processen
In aanvulling op deze mogelijkheden, biedt Red Hat ook professional services om klanten te helpen hun containerworkloads te migreren, continuous delivery en DevOps-processen te adopteren, en op microservices gebaseerde apps te bouwen met OpenShift Dedicated op het Google Cloud Platform. Red Hat Open Innovation Labs en Red Hat Consulting workshops kunnen klanten bovendien helpen om een blauwdruk te maken voor hun digitale transformatie-initiatieven, samen met een gespecialiseerd team van technische consultants van Red Hat.
 
Upstream Kubernetes samenwerking
Red Hat is de tweede belangrijke bijdrager aan het upstream Kubernetes opensourceproject. Sinds de introductie werkt het bedrijf met Google samen om de containerorkestratie en het clusterbeheerproject vooruit te helpen door middel van communitygedreven innovatie. De bedrijven hebben samengewerkt om de schaalbaarheid, multitenancy en hoge beschikbaarheid van Kubernetes, dat aan OpenShift ten grondslag ligt, aanzienlijk te verbeteren. OpenShift biedt een enterpriseniveau versie van Kubernetes en de docker container runtime en geeft gebruikers meer controle bij het bouw- en isolatieproces van hun applicaties. In de afgelopen vier jaar heeft Red Hat bijna drie miljoen applicaties en vier miljard aanvragen per dag gehost via zijn OpenShift public cloud-platformen, OpenShift Dedicated en OpenShift Online.

Beschikbaarheid
OpenShift Dedicated op het Google Cloud Platform is per direct beschikbaar voor gebruikers met een geldig Red Hat OpenShift Container Platform abonnement.

Meer informatie over OpenShift Dedicated op het Google Cloud Platform
Lees Google's blog over de cloud- en container-samenwerking met Red Hat op OpenShift Dedicated
Meer informatie over het OpenShift container-portfolio

Partners