06-01-2017

Microsoft introduceert Connected Vehicle Platform

Deel dit bericht

Microsoft heeft het Connected Vehicle Platform aangekondigd, een platform van op Azure gebouwde clouddiensten die autofabrikanten kunnen integreren.

Microsoft benadrukt dat het niet om een in-car besturingssysteem of kant-en-klaar product gaat, maar om een agile cloudplatform dat in ontwikkeling is. Vijf kerndiensten staan daarbij voorop: onderhoud, in-car productiviteit, geavanceerde navigatie, inzicht in rijgedrag en ontwikkeling van autonoom rijden. Microsoft’s Azure cloud gaat daarbij grote hoeveelheden data verwerken van sensoren van de verbonden voertuigen.

Hub
In de loop van dit jaar zal Microsoft een public preview bieden van intelligente diensten in auto’s, zoals virtuele assistenten, business applicaties, office services en productiviteitssoftware als Cortana, Dynamics, Office 365, Power BI en Skype for Business. Volgens Microsoft is de auto meer dan een voertuig tussen twee locaties; het is een ‘activiteitshub’. Veiligheid staat voorop, maar Microsoft ziet mogelijkheden genoeg voor meer efficiëntie in het dagelijks leven.

Autofabrikanten
Microsoft benadrukt dat het niet een eigen ‘connected car’ zal bouwen, maar zal samenwerken met autofabrikanten. Renault-Nissan is de eerste autofabrikant die zich verbonden heeft aan het Microsoft Connected Vehicle Platform. Andere samenwerkingen zijn met Volvo, dat eind december heeft aangekondigd Skype for Business in haar 90 Serie te integreren, en met BMW door een op Azure gebaseerd platform te ontwikkelen voor BMW Connected met Office 365 en intelligente assistentie.
In december heeft Microsoft aangekondigd met TomTom, HERE en Esri te gaan samenwerken aan meer intelligente locatie- en geodata-diensten.

Meer informatie met demonstratievideo: Microsoft

Partners