Workshop Docker voor testers
(29-03-2017)

Deel dit bericht

Testautomatisering was al een hot topic, maar kreeg sinds de komst van Docker nog eens een extra impuls. Maar wat kun je nou precies met dit platform? Hoe zet je Docker in voor geïsoleerde databases en Selenium-tests? En hoe maak je isolatie, onafhankelijkheid en snellere feedbackloops mogelijk?

Op 29 maart vindt het Craft Event Docker voor testers plaats bij Centric in Gouda; een hands on workshop door Joost van Wollingen, Vince Feskens, Ivo de Bruijn en Maarten Dirkse van bol.com. Zij brengen je in één avond up-to-speed met de basisconcepten van Docker.

Tijdens de workshop ga je aan de slag met het draaien van Docker-containers en het bouwen van images. Ook zie je hoe een database met testdata en front end-tests worden uitgevoerd via een Dockerized Selenium Grid.

Aanmelden
Interessant? Meld je dan snel aan, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Laptop met Docker
Tijdens de workshop krijg je ruimschoots de gelegenheid om zelf met Docker te experimenteren. Dit betekent dat je een laptop nodig hebt met daarop Docker geïnstalleerd. Gebruik hiervoor deze site: https://www.docker.com/products/overview#install_the_platform.

Programma
17.00 uur: ontvangst
17.30 uur: diner
18.30 uur: workshop deel 1
19.00 uur: pauze
19.15 uur: workshop deel 2
20.30 uur: borrel

Ook meer over Docker weten? Dan graag tot 29 maart!

Partners