24-01-2017

Oracle organiseert Oracle Code evenementen voor cloudontwikkeling

Deel dit bericht

Als investering in haar ontwikkelaarscommunity introduceert Oracle een serie gratis evenementen onder de naam Oracle Code, waarin ontwikkelaars alles kunnen horen over de nieuwste technologieën, best practices en trends in de branche. Op 6 juni 2017 doet Oracle Code Brussel aan.

De Oracle Code evenementen bestaan uit een combinatie van keynotes, technische sessies en hands-on labs door vooraanstaanden in de branche, communityleden en Oracle-experts. Samen bieden ze ontwikkelaars inzichten waarmee ze gewapend zijn voor uitdagingen op het gebied van de cloud. Het eerste evenement in de serie vindt plaats op 1 maart 2017 in San Francisco. In totaal worden de Oracle Code-evenementen in 2017 gehouden in twintig steden in Noord-Amerika, Europa, Azië en Zuid-Amerika. Deelnemerregistratie en call for papers zijn per direct geopend. In de Benelux staat het evenement op 6 juni 2017 in Brussel gepland.

Expertise nodig
Er is geen organisatie of sector die niet te maken heeft met transformatie op het gebied van cloudcomputing. Ontwikkelaars hebben dan ook steeds vaker expertise nodig over zaken als cloudmigratie, management en cloud-native ontwikkelen. Ze zoeken manieren om snel applicaties te bouwen met microservices, API’s, containers, machine-learning, mobiele backends en chatbots, door moderne DevOps-processen in te zetten. Daardoor hebben ze omvangrijke en robuuste platformmogelijkheden nodig, waaronder big data en analytics, integratie, management en monitoring, mobility en Internet of Things (IoT). Ontwikkelaars willen de keus hebben uit elke programmeertaal, elke database, elk besturingssysteem, elke virtualiseringstechnologie en elke ontwikkelaarstool, waaronder open source en opties van derde partijen. Ze moeten de mogelijkheid hebben om in de cloud of on-premise te implementeren, met portabiliteit en interoperabiliteit.

Nieuwe open source technologieën
Tijdens Oracle Code leren ontwikkelaars over nieuwe en opkomende open source technologieën als Kafka/Spark, Docker/Kubernetes, diverse programmeertalen waaronder Java, Javascript/Node.js en Python/PHP, en databases als Cassandra/MongoDB, MySQL en Oracle. Sprekers op Oracle Code bieden technische, educatieve en pragmatische content en demonstreren de nieuwste ontwikkelaarstechnologieën via hands-on labs, interactieve sessies en demo’s. Daarnaast is er de mogelijkheid om te netwerken met ontwikkelaars van diverse achtergronden en niveaus.

Ga voor meer informatie en voor registratie naar developer.oracle.com/code.
De Call for Papers staat open.

Partners