30-01-2017

Vakbeurs Zorg & ICT 2017: Patiënt centraal in datagedreven zorg

Deel dit bericht

Zorg & ICT, het kennisplatform voor mensgerichte zorginnovatie, biedt met zijn vakbeurs jaarlijks een overzicht van de laatste technologische innovaties binnen de zorg. Tijdens de 2017-editie staat het thema 'De patiënt als partner' centraal.

Op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 maart 2017 kunnen bezoekers terecht in Jaarbeurs in Utrecht voor de nieuwste informatie en inspiratie op het gebied van zorginnovatie, inclusief een uitgebreid inhoudelijk programma, diverse activiteiten en verschillende exposanten. Bezoekers kunnen kennis opdoen over onder andere nieuwe vormen van interactie, digitalisering van processen en verbetering van fysieke ICT-infrastructuur in de zorg. De registratie voor gratis toegang is geopend.

Regie
Zorg & ICT 2017 focust zich op de digitalisering en verandering van de samenleving, en op de gevolgen hiervan voor patiënten en de zorg. Brandmanager Paul Verdult bij Jaarbeurs: “Door technologische toepassingen, zoals gezondheidsapplicaties en digitale communicatie, zijn mensen steeds meer in staat de regie over hun eigen gezondheid en medisch proces in handen te nemen. Men wordt mondiger, stelt meer eisen en heeft hogere verwachtingen van zorg. De rol van de patiënt verandert en daarmee ook de rol van zorgprofessionals. Zij moeten handelen vanuit de behoefte van patiënten en als partner met hen samenwerken. Dit vraagt om aanpassingen in de technische infrastructuur van een zorginstelling. Zorg & ICT wil bezoekers inspireren, informeren en hen op weg helpen met de juiste praktische handvatten.”

Seminarprogramma
Op Zorg & ICT 2017 kunnen bezoekers dagelijks zestig verschillende kennissessies bezoeken, nieuwe technologieën uitproberen, specifieke innovatievragen stellen in de ICT & Health Expert-praktijk en kennismaken met circa 160 exposanten. In het FutureLab presenteren zorgtechnologische start-ups zich aan de markt. Tevens wordt op de beursvloer de Doctorpreneur Award uitgereikt en maken bezoekers in het Mobiele Huis van Morgen kennis met zorginnovaties.
Naast het centrale thema ‘De patiënt als partner’ zijn er verschillende subthema’s die het programma op de vakbeurs nog meer duiding geven:
· Connected & Digital Health gaat in op het belang van verbonden applicaties, sensoren en andere zelfmanagementtools – met elkaar, de patiënt én de bijbehorende zorginstelling.
· De juiste behandeling op basis van data, veilige opslag en een goed gestructureerde database staan centraal binnen het subthema Data-Driven Healthcare.
· Sociale Innovatie gaat in op het centraal stellen en het betrekken bij een behandeling van verschillende partijen om de samenwerking tussen patiënt, zorgprofessional en bijvoorbeeld mantelzorger te vergemakkelijken en te verbeteren.
· Bezoekers krijgen met het subthema Veiligheid en Privacy meer inzicht in het beveiligen van hun organisatie en het adequaat handelen bij bijvoorbeeld datalekken.
· Bedrijfsvoering & IT gaat in op de mogelijkheden voor kostenreductie door digitalisering en automatisering – vanuit zorgprocessen, maar ook door ondersteunende diensten als HR, Inkoop, Logistiek en ICT.

Zorg & ICT 2017 vindt plaats van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 maart 2017 in hal 10 en 11 van Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is elke dag geopend van 9.30 uur tot 16.30 uur en start dagelijks met een centrale opening van 9.30 uur tot 10.00 uur – verzorgd door Mobile Doctors. Bezoekers kunnen zich gratis registreren via de website.

Partners