03-02-2017

Red Hat kondigt OpenShift Container Platform 3.4 aan

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van het Red Hat OpenShift Container Platform 3.4. Red Hat helpt organisaties als Discovery Health en Pioneer om nieuwe technologieën te omarmen, waaronder Linux-containers, die innovatieve toepassingen en diensten mogelijk maken, zonder bestaande IT-investeringen op te offeren.

Het Red Hat OpenShift Container Platform 3.4 biedt een basis voor deze innovatie, met speciale aandacht voor bestaande bedrijfskritische workloads en dynamische opslagprovisioning voor zowel traditionele als cloud-native applicaties. Ook zijn er multi-tenant mogelijkheden, die meerdere toepassingen, teams en implementatieprocessen ondersteunen in een hybride cloud-omgeving.
 
Kubernetes
Red Hat levert bijdragen aan zowel de Docker- als Kubernetes-projecten en de nieuwste versie van het Red Hat container-applicatieplatform biedt een enterprise-ready versie van Kubernetes 1.4 en de Docker container-runtime. Dit helpt klanten om sneller nieuwe diensten uit te rollen op basis van een stabiel, betrouwbaar en veilig enterprise-platform, aangedreven door de nieuwste versie van Red Hat Enterprise Linux, ‘s werelds leidende enterprise Linux-platform.

Mogelijkheden
Het Red Hat OpenShift Container Platform 3.4 integreert de architecturen, processen en diensten die het leveren van bedrijfskritische applicaties mogelijk maken, van traditionele en legacy-applicaties tot cloud-native en container-workloads. Nieuwe mogelijkheden in versie 3.4 zijn onder andere:
· Container-opslag van de nieuwe generatie met ondersteuning voor dynamische opslag-provisioning, waardoor meerdere typen storage ingezet kunnen worden, en multi-tier storage exposure door middel van quality-of-service labels in Kubernetes. Container-native opslag, mogelijk gemaakt door Red Hat Gluster Storage, dat nu ook dynamische provisioning en druk-op-de-knop implementaties ondersteunt, verbetert de gebruikerservaring door zowel stateful als stateless applicaties op het Red Hat OpenShift Container Platform te draaien. Dit maakt de consumptie en het in gebruik nemen van storage gebruiksvriendelijker voor ontwikkelaars. Met Red Hat Gluster Storage krijgen OpenShift-klanten als extra voordeel een software-defined, hoog beschikbare en schaalbare storage-oplossing, die zowel in on-premises als public cloud-omgevingen werkt. Bovendien kan het kosteneffectiever en efficiënter zijn dan de traditionele hardware-gebaseerde of cloud-only opslagdiensten.
· Verbeterde multi-tenancy door vereenvoudigd projectbeheer, een functie die aangedreven wordt door Kubernetes namespaces, in één Kubernetes-cluster. Meerdere ontwikkelteams, applicaties en lifecycle-omgevingen kunnen volledig geïsoleerd draaien en resources delen binnen een enkele Kubernetes-cluster op het OpenShift Container Platform. Het Red Hat OpenShift Container Platform 3.4 voegt verder via een meer gestroomlijnde webconsole de mogelijkheid toe om te zoeken naar projecten, projectdetails, het beheren van projectlidmaatschappen, en meer. Hierdoor wordt het makkelijker voor gebruikers om met meerdere projecten te werken in verspreide teams. Deze multi-tenancy mogelijkheden stellen enterprise IT-organisaties in staat om applicatie-ontwikkelteams te voorzien van hun eigen cloud-achtige applicatieomgeving, waarmee ze klantgerichte of interne applicaties kunnen bouwen en implementeren met behulp van DevOps-processen, die van elkaar gescheiden zijn.
· Nieuwe hybride cloud-referentiearchitecturen voor het draaien van het Red Hat OpenShift Container Platform op OpenStack, VMware, Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Engine en Windows Azure. Deze gidsen helpen een gebruiker bij het opzetten van een stabiele, fouttolerante, productieklare omgeving, die de kracht van het Red Hat OpenShift Container Platform gebruikt op zowel publieke en private clouds, evenals virtuele machines en bare metal.
 
Orkestratie
Het orkestratiefundament van het Red Hat OpenShift Container Platform 3.4 is Kubernetes 1.4, dat wordt onderhouden door de open source Kubernetes Project-community. Kubernetes 1.4 biedt alfa-ondersteuning voor uitgebreide cluster federation-API's, een functie die meerdere federated clusters mogelijk maakt in een hybride omgeving. Red Hat ziet deze mogelijkheid als een essentieel component voor cloud-implementaties in organisaties. Zoals alle Red Hat enterprise-ready Linux container-oplossingen, biedt de nieuwste versie van OpenShift ook innovatie vanuit de community, evenals hardened, productieklare features.
Afgezien van de software, wordt het Red Hat OpenShift Container Platform 3.4 ook geleverd met de wereldwijde ondersteuning van Red Hat. Dit helpt bedrijven om te profiteren van de innovatie van Kubernetes, wetend dat de technologie ook wordt ondersteund door oproepbare technische expertise.

Linux-containers in hybride clouds
Red Hat's uitgebreide container-portfolio omvat het private en managed public cloud-aanbod, ondersteunt zowel traditionele als cloud-native applicaties, en verschillende aspecten van het applicatieontwikkelingsproces, in één oplossing die meerdere infrastructuren kan overspannen en containers-as-a-service mogelijk maakt. Dit geldt voor lokale, laboratorium en productie-omgevingen in het datecenter of de public cloud, beheerd door klanten of volledig beheerd door Red Hat. Verder biedt Red Hat ook een suite van gratis container-tools voor ontwikkelaars, waaronder een gelokaliseerde versie van Red Hat OpenShift Container Platform, door middel van de Red Hat Container Developer Kit. De container-geoptimaliseerde oplossingen van Red Hat omvatten storage, applicatie-services en beheertechnologieën, in aanvulling op deze gratis ontwikkeltools.
 
Beschikbaarheid
Het Red Hat OpenShift Container Platform 3.4 is nu beschikbaar via de Red Hat Customer Portal. De Red Hat Cloud Suite zal ook de laatste container-applicatieplatform-update bevatten, als een meegeleverd aanbod, naast het Red Hat OpenStack Platform, Red Hat Virtualization en Red Hat CloudForms.

Meer informatie: Red Hat

Partners