06-02-2017

Oracle Academy, BiASC en NASC gaan samenwerken in onderwijs

Deel dit bericht

Op 3 februari hebben Oracle Academy, BiASC en NASC een nieuwe vorm van samenwerking bekrachtigd over de gehele Benelux. Het doel van de samenwerking is om de niet-commerciële onderwijswereld te voorzien van vernieuwende ideeën en werkmethoden.

Volgens Yvan Rooseleer, docent en onderwijstechnoloog van het Belgische BiASC, verandert het sociale, culturele en economische leven door de informatie- en communicatietechnologie en dat brengt gigantische opportuniteiten en disrupties mee. "BiASC en NASC spelen in de Benelux de rol van go-between tussen Oracle en scholen en niet-commerciële opleidingsinstituten. In de eerste fase gaat de interesse naar Java & SQL programmering, data science, cloud en informatiemanagement. Alle sectoren en niet in het minst het onderwijs en opleidingen zijn sterk betroffen door de evolutie van de laatste jaren. Alle onderwijsactoren, leerlingen, studenten, leraren en docenten hebben behoefte aan richtinggevende ondersteuning door toonaangevende bedrijven en organisaties."

Partnerovereenkomst
Senior Director EMEA Jane Richardson van Oracle Academy is blij vanuit Oracle Academy studenten te kunnen inspireren en betrekken bij informatica. "Eerder dit jaar heeft Oracle een belangrijke steun toegezegd aan de Digital Skills and Jobs Coalition, een multi-stakeholder partnership om vaardigheden op het gebied van informatica en coderen op alle niveaus binnen de Europese beroepsbevolking te versterken. De partnerovereenkomst bevestigt onze toezegging om digitaal onderwijs te bevorderen en diversiteit in de technologie gebieden in Europa te vergroten."

NASC
De Stichting NASC (Netherlands Academy Support Centre) is in Arnhem gevestigd en heeft als doelstelling om studenten op het gebied van ICT voor te bereiden op hun professionele toekomst. Het zet zich in voor uitbreiding van het ICT-opleidingsaanbod, het vertalen van lesmateriaal, verzorgen van docenten trainingen en het bevorderen van de samenwerking tussen de verschillende partijen.

Partners