13-02-2017

Target en Quint introduceren opleiding tot data scientist

Deel dit bericht

Managementadviesbureau Quint Wellington Redwood en big data analytics bedrijf Target Holding bieden een nieuwe zesdaagse, praktijkgerichte opleiding aan over big data management. In een tijdsbestek van zes opleidingsdagen leren deelnemers hoe ze met big data marktkansen benutten, nieuwe businessmodellen ontwikkelen en belangrijker nog, waarde creëren.

De opleiding is een innovatieve training voor professionals die op zoek zijn naar een heldere en toekomstbestendige datastrategie voor hun onderneming. Onder het motto ‘Bring your own data’ gaan de (toekomstige) data scientists direct aan de slag met hun eigen issues.
McKinsey waarschuwt al vanaf 2011 voor een chronisch wereldwijd tekort aan data scientists. In het nieuwste onderzoeksrapport1 wordt de kloof tussen de vraag en het aanbod nog eens bevestigd. Alleen al in Amerika dreigt een acuut tekort van 250.000 data scientists te ontstaan. Tegelijkertijd constateren de onderzoekers dat pas een fractie van de enorme potentiële waarde van big data is verzilverd. Ook in Nederland ontstaat steeds meer behoefte aan data scientists.

Inhoud
Onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen en meteen worden toegepast, zijn onder meer:
- machine-learning;
- deep learning;
- neurale netwerken;
- unsupervised learning.
Na het volgen van de opleiding hebben de cursisten iets concreets in handen waarmee ze meteen aan de slag kunnen.

Bring your own data
Professionals, zoals analisten, datawarehouse-specialisten, managers en marketeers die minimaal 3,5 jaar werkervaring hebben en beschikken over een HBO/WO werk- en/of denkniveau vormen de belangrijkste doelgroep voor de nieuwe opleiding. Toepassing van het beginsel ‘Bring your own data’ maakt deze opleiding uniek. Van elke deelnemer wordt namelijk verwacht dat hij zelf input levert vanuit zijn eigen dagelijkse praktijk. Het gaat hierbij om issues, hoofdbrekens, blokkades en andere praktische vragen.

Smaakmakers & thought leaders
Het docententeam wordt gevormd door specialisten van Target en Quint. Kerndoelen van het docententeam zijn: big data direct toepasbaar maken en gezamenlijk werken aan waardecreatie. Minstens zo belangrijk vinden zij echter de passie voor een vak dat niet alleen ondernemingen inspireert, maar ook een bijdrage levert aan het oplossen van de grote wereldproblemen.

Deelnemen en aanmelden
In de opleiding zetten cursisten de eerste stappen in het ontwikkelen van een datastrategie en het inrichten van datamanagement voor hun organisatie. Slimme professionals stappen nu in de wereld van data engineering en machine learning. Ze investeren in het meest sexy beroep van dit moment en stellen hun eigen toekomst (en die van de onderneming) veilig.
De opleiding vindt plaats op 24 april, 2 mei, 12 mei, 15 mei en 24 mei en 2 juni 2017 te Amstelveen. Natuurlijk kan de opleiding ook in een in-company format worden georganiseerd. Cursisten gaan dan met een team van collega’s aan de slag op een in overleg te bepalen data en locatie.

Meer informatie en aanmelding

Partners