07-03-2017

SAP vereenvoudigt ontwikkeling zakelijke apps voor iOS

Deel dit bericht

SAP introduceert op 30 maart de SAP Cloud Platform SDK for iOS. Deze toolkit ondersteunt developers bij de ontwikkeling van krachtige zakelijke apps. Daarnaast opent de technologiefabrikant wereldwijd de deuren van de SAP Academy for iOS.
 
De SAP Cloud Platform SDK for iOS biedt designers en ontwikkelaars het benodigde gereedschap en de schaalbaarheid voor het snel en efficiënt bouwen van zakelijke apps voor de iPhone en iPad. De SDK is gebaseerd op het SAP Cloud Platform en ontwikkeld in Swift, de moderne programmeertaal van Apple. De toolkit bevat een rijke bibliotheek van kant-en-klare interfacecomponenten. Ook biedt deze eenvoudige toegang tot specifieke functionaliteit van de mobile devices, zoals Touch ID, locatiediensten en notificaties.
 
Codesnippets
De SDK geeft ontwikkelaars daarnaast eenvoudige toegang tot functionaliteit van het SAP Cloud Platform, zoals Single Sign On en offline datasynchronisatie. SAP zal de SDK in de toekomst aanvullen met innovatieve tools, bijvoorbeeld voor de identificatie van bestaande enterprisediensten en API's en het genereren van kant-en-klare codesnippets.
 
SAP Academy for iOS
SAP heeft ook de wereldwijde beschikbaarheid aangekondigd van trainingen en workshops via de SAP Academy for iOS. Deze is samen met Apple opgezet om de wereldwijde community van 2,5 miljoen SAP-ontwikkelaars wegwijs te maken in de nieuwe SDK en de designmogelijkheden van Fiori for iOS. De lessen bieden mobiele ontwikkelaars en designers de benodigde kennis, tools en training. Hiermee halen zij het maximale uit de nieuwe SDK, Fiori for iOS, het SAP Cloud Platform en de nieuwste mogelijkheden van de Apple-hardware.
 
Native iOS-apps voor diverse sectoren
SAP bouwt momenteel 'native' iOS-apps voor diverse sectoren, variërend van de maakindustrie tot de retail. De eerste uit de reeks is de 'SAP Project Companion app for Managers and Consultants'. Deze applicatie integreert met de S/4HANA Professional Services Cloud-oplossing via het SAP Cloud Platform en profiteert daarbij van de mogelijkheden van real-time data. De app biedt samenwerkingsopties aan consultants, projectmanagers en andere gebruikers die vaak onderweg zijn. De Project Companion-app moet 30 maart verschijnen.

Meer informatie: SAP

Partners