07-03-2017

Erasmus MC en Volkswagen Pon presenteren praktijkcases Datavirtualisatie

Deel dit bericht

Tijdens de Datawarehousing & Business Intelligence Summit zullen twee sprekers diep ingaan op Datavirtualisatie tijdens de presentatie van hun praktijkcases. De DW & BI Summit vindt plaats op 28 en 29 maart aanstaande in Amsterdam.

Op dinsdag 28 maart houdt IT Enterprise Architect Jos Kuiper van Volkswagen Pon Financial Services zijn lezing 'Agility door Datavirtualisatie, van Data Vault via SuperNova naar een Logisch Datawarehouse'. Aan de hand van een aantal uitdagingen in een traditionele BI-architectuur gaat Jos kuiper in op de waarde van een datavirtualisatie-oplossing. Hiertoe vormen de bevindingen uit een proof of concept de leidraad, waarin een datavirtualisatie-oplossing getest is op een Data Vault datawarehouse. Ook is daarin data uit het datawarehouse geïntegreerd met live data uit een operationeel back-office systeem.

Op woensdag 29 maart spreekt Adviseur BI en Scrum Master Kishan Shri bij Erasmus Medisch Centrum over het vernieuwde BI-landschap van het Erasmus MC middels het Scrum Framework en Datavirtualisatie. Het Erasmus MC staat voor enorme uitdagingen. Zo wordt er gewerkt aan een compleet nieuw ziekenhuis met eenpersoonspatiëntenkamers en vindt gelijktijdig een implementatie plaats van een nieuw Elektronisch Patiëntendossier. Dit alles heeft een enorme impact op de manier van werken, maar ook de volledige informatiehuishouding staat hierdoor op z’n kop. Kishan Shri gaat in op de aanpak met het Scrum Framework en vertelt over de rol van datavirtualisatie en de belangrijkste ‘lessons learned’.

Kijk hier voor het volledige programma van de DW & BI Summit.

Partners