13-03-2017

Qualys brengt beveiligingsautomatisering webapplicaties naar hoger niveau

Deel dit bericht

Qualys lanceert nieuwe functionaliteiten voor zijn beveiligingsoplossingen voor webapplicaties, waaronder schaalbare en snelle scanning, detectie en patchen van websites, mobiele applicaties en Application Programming Interfaces (API's) in een platform. Qualys is aanbieder op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen.

Nieuwe features in Qualys Web Application Scanning 5.0 (WAS) en Web Application Firewall 2.0 (WAF) maken het mogelijk om duizenden webapplicaties en API’s te scannen met WAS 5.0, one-click virtuele patches voor opgespoorde vulnerabilities toe te passen met WAF 2.0 en dit alles te beheren vanuit één gecentraliseerd cloudplatform dat zichzelf van updates voorziet.

Evoluerend dreigingslandschap
Webapplicatiebeveiliging is complex door een voortdurend evoluerend dreigingslandschap, de diversiteit van internet-, mobiele en Internet of Things-applicaties, en het grote aantal systemen dat benodigd is om de security voor al deze toepassingen te beheren. Qualys speelt in op deze complexiteit door webappplicatiescanning uit te breiden naar API’s en door het toevoegen van meer mogelijkheden om de WAF-configuratie aan te passen. Ook zijn de controlemechanismen vereenvoudigd en de beveiligingsregels versterkt.

Simulatie
Klanten kunnen nu één cloudplatform gebruiken voor het snel en schaalbaar scannen en patchen van webapplicatiekwetsbaarheden binnen browsergebaseerde, mobiele en IoT-services. Het platform simuleert vervolgens aanvallen om de bescherming te verifiëren. Deze flexibele oplossing stelt DevOps-teams in staat om webapplicatiebeveiliging een integraal onderdeel te maken van hun processen, waardoor zij vulnerabilities vroeg in het ontwikkelproces ontdekken en patchen, en zo kostbare beveiligingsissues in productieomgevingen vermijden.

WAS 5.0 biedt:
• Programmatisch scannen van op SOAP en REST gebaseerde API’s
• IoT- en mobiele-app backend-scanning
• zeer hoge schaalbaarheid met parallelle scanning
• betere dekking

WAF 2.0 biedt:
• ‘one-click virtual patching’
• out-of-the-box securitytemplates voor populaire platforms
• gebruiksvriendelijk en flexibel inzetbaar

Beschikbaarheid
Qualys WAS 5.0 en WAF 2.0 zijn beschikbaar op basis van een jaarabonnement. De kosten zijn gebaseerd op het aantal webapplicaties en virtual appliances.

Meer informatie: Qualys

Company:

Qualys

Partners