15-03-2017

Info Support organiseert IoT-hackathon tijdens Paaspop

Deel dit bericht

Info Support organiseert op 14 en 15 april in samenwerking met Paaspop een Internet of Things hackathon. Informaticastudenten en onlangs afgestudeerden worden door het IT-bedrijf uit Veenendaal uitgenodigd om tijdens het muziekfestival met sensoren en IoT-devices slimme oplossingen te bedenken en daadwerkelijk uit te voeren. Aanmelden voor de hackathon is mogelijk tot 7 april a.s.

De hackathon is gericht op het maken van impact op de 50.000 bezoekers die Paaspop jaarlijks telt. Om dit te realiseren gaan Informaticastudenten en Young Professionals samen met consultants van Info Support gedurende twee dagen aan de slag met sensoren, IoT devices en data, om innovatieve oplossingen te bedenken en daadwerkelijk uit te voeren. Denk daarbij aan het tijdig inspelen op grote stromen bezoekers naar optredens, het detecteren van telefoons of het opsporen van verdachte personen. Ook een betere verspreiding van de drukte bij horecapunten en toiletruimten of het verminderen van overlast voor omwonende behoren tot de mogelijkheden.

De daadwerkelijke oplossingen worden, zoals het een echte hackathon betaamd, pas op de dag zelf bedacht. Daarbij kunnen deelnemers gebruik maken van sensoren en devices die door Info Support en Microsoft beschikbaar worden gesteld. Er wordt gewerkt in een luxe tent op het terrein van Paaspop, vlakbij de artiesten check-in. Eten, (non alcoholisch) drinken en kampeerplekken worden volledig verzorgd en uiteraard krijgen deelnemers gratis (backstage) toegang tot het hele terrein.

Aanmelden
Informaticastudenten en Young Professionals kunnen zich tot 7 april a.s. aanmelden voor de hackathon.
Kijk hier voor meer informatie of om je aan te melden.

Partners