17-03-2017

Info Support opent Innovation Lab in Startup Village Amsterdam

Deel dit bericht

Steeds meer grote bedrijven in Nederland zoeken naar start-up methodieken om snel innovaties te ontwikkelen en op de markt te zetten. Om hen daarbij te helpen opende Info Support een Innovation Lab in Startup Village in Amsterdam. In dit lab wordt een brug geslagen tussen de wereld van corporates, startups en de wetenschap.

Innovation Lab komt voort uit een partnership tussen Info Support en Startup Village in Amsterdam; een community-werkomgeving op het Amsterdam Science Park voor innovatieve high tech en science-based startups. Het doel van Startup Village is het creëren van een dorp voor jonge ondernemers met innovatieve ideeën en hen begeleiden bij het opstarten van hun eigen bedrijf. In het Amsterdam Science Park is in totaal ruimte voor zo’n dertig startups en honderdvijftig werkplekken.

Prototypes
In het Innovation Lab kunnen ontwikkelteams van grotere bedrijven samen met studenten en specialisten van Info Support werken aan innovaties. Tijdens sessies van maximaal drie weken ontwikkelen ze werkbare prototypes op het gebied van bijvoorbeeld artificial intelligence, machine learning en big data, die vervolgens getest kunnen worden bij doelgroepen.
Volgens Mirjam Lemaire, Unit Manager Financial Services Industry bij Info Support, worden bij veel corporates de ontwikkelingen in de startup-wereld nauw gevolgd, omdat deze ambitieuze bedrijven snel kunnen innoveren. “Onze ervaring is dat er geen enkele reden is waarom deze manier van denken en werken niet binnen de muren van de grotere bedrijven zelf kan worden toegepast; ze hebben immers zelf jarenlange ervaring en kennen hun klanten als geen ander. Daarom organiseren we al jaren innovatiewedstrijden, waarin onze specialisten een paar weken de tijd krijgen om samen met klanten een nieuw concept uit te werken. Daar zijn al verschillende succesvolle concepten uit voortgekomen en onze klanten die hieraan hebben deelgenomen zijn zonder uitzondering erg enthousiast.”

Broedplaats voor talent
Het doel van het Innovation Lab is niet alleen het stimuleren van innovatie bij grotere bedrijven, aldus Lemaire: “Amsterdam Science Park is een broedplaats voor talent, met meer dan 6.000 studenten aan de bètafaculteiten aan de Universiteit van Amsterdam. Wij geloven dat échte innovatie ontstaat door open samenwerking tussen studenten, professionals en ondernemers; door met elkaar te praten en ideeën en kennis uit te wisselen. Daarom gaan we diverse meetups en kennissessies met studenten en startups organiseren. Ook bieden we naast het Innovation Lab begeleiding aan afstudeerders van IT-opleidingen.”

Meer informatie over het Innovation Lab.

Partners