10-04-2017

TestNet organiseert thema-avond over Security

Deel dit bericht

Vereniging TestNet organiseert op dinsdag 18 april in Nieuwegein een thema-avond over security en beveiliging tegen hacken. TestNet is een netwerkorganisatie van, voor en door testers.

Informatieveiligheid en security awareness is voor de continuïteit van alle organisaties van essentieel belang. Uit de ervaringen blijkt dat de mens steeds vaker de zwakste schakel in de beveiligingsketen. Hackers vertrouwen erop dat mensen zich onvoldoende bewust zijn van de waarde van de informatie die zij en organisaties in hun bezit hebben. De praktijk leert ons dat de huidige technologie vaak niet op een veilige manier gebruikt. In tegenstelling tot de concrete technische ingrepen die reeds gedaan worden lijkt het veranderen van gedrag van de medewerkers voor veel organisaties een fikse uitdaging.

In deze thema-avond gaan we in op dit thema door het onderwerp “Document Object Model” te behandelen en uit te diepen hoe daar momenteel mee om gegaan wordt hackers, organisaties en de medewerkers. Het document object model staat in relatie tot de cliënt side security. Als hacker is het mogelijk volledige controle te krijgen op alle cliënt-side code. Dus we behandelen de beveiligingsmaatregelen die zich afspelen binnen de browser. Dit onderwerp zal door Stefan Michielse worden gepresenteerd. Stefan is een senior Security IT expert die momenteel bij de ING op de security afdeling werkzaam is.

In het tweede gedeelte van de avond zal Rudi Coetzee ons meenemen in de wereld van ‘security’. Wat speelt er momenteel op dit gebied, wat zijn de manieren waarop de systemen, organisaties en individuen aangevallen worden en hoe kunnen wij als individuen en bedrijven ons tegen die aanvallen beschermen. Rudi, opgegroeid in Zuid-Afrika en afgestudeerd aan de University of London, is een Senior Security Specialist die momenteel werkzaam is bij de ING Bank.​

Dinsdag 18 april 2017
18.00 - 21.00 uur

NBC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438LC Nieuwegein

Meer informatie en registratie

Company:

TestNet

Partners