11-05-2017

Progress Sitefinity 10 biedt geavanceerde gebruikersauthenticatie en beveiliging

Deel dit bericht

Progress heeft de nieuwste release van haar web content management systeem Sitefinity aangekondigd. Progress Sitefinity 10 biedt nieuwe gebruikersauthenticatie en beveiligingsmogelijkheden waarbij website-authenticatie op basis van social mogelijk is voor iedere organisatie.

De mogelijkheid om via social en email in te loggen, zoals Facebook, Google, Microsoft, Twitter, Github en LinkedIn, zorgen voor meer websiteregistraties en conversie. Als marketeers toegang hebben tot deze klantgegevens, kunnen zij een gepersonaliseerde digitale beleving aanbieden. Het ontwikkelen van deze mogelijkheden is echter zeer tijds- en arbeidsintensief. Hierdoor worden veel organisaties gedwongen om deze strategie op te geven, omdat zij niet de juiste kennis en vaardigheden in huis hebben.

Progress heeft met het Sitefinity 10 CMS het authenticatieproces enorm vereenvoudigd. Met out-of-the-box mogelijkheden voor third party-authenticatie van social media- en emailaccounts, maakt Progress het makkelijk voor iedere organisatie om een login te gebruiken waarmee zij digitale marketinginitiatieven succesvoller kunnen maken.

OpenID connect
Progress heeft daarnaast verschillende beveiligingsfuncties toegevoegd aan Sitefinity 10 CMS. Progress maakt gebruik van een standaarden-gebaseerde implementatie dat bestaat uit een OpenID connect en een IdentityServer3 laag, waardoor enterprise-grade identity management en security toegankelijk is voor zowel kleine als grote organisaties. IT-beheerders kunnen terugvallen op Active Directory Federated Servers (ADFS) of LDAP om websitebezoekers automatisch te autoriseren door het koppelen van active directory-functies aan Sitefinity content management functies. Daarnaast is Progress Sitefinity 10 CMS de eerste oplossing waarmee marketeers kunnen werken met Scalable Vector Graphics (GVS) afbeeldingen, zonder de gebruikelijke beveiligingsproblemen met malware.

Nieuwe functies in Sitefinity 10 zijn:
• Sitefinity Site Shield: websitemanagers kunnen stakeholders uitnodigen voor beveiligde websites, terwijl de website zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt, zonder toegang tot de backend te geven. Dit is ideaal voor productmanagers en internetbureaus die goedkeuring nodig hebben van niet-actieve CMS-eindgebruikers, zoals klanten, juridische- en PR-teams.
• Export/Import Site Data: ontwikkelaars kunnen het ontwikkelproces verbeteren door een starterspakket te creëren en websitecomponenten, inclusief de data, te verplaatsen van één Sitefinity CMS naar een andere.
• CDN Support verbeteringen: organisaties kunnen de laatste content aan bezoekers presenteren, met een cache-control header strategie. Zo is er volledige controle over de cache-instellingen voor afbeeldingen en pagina’s afkomstig van hun CDN.
• Azure Cloud Support verbeteringen: Progress Sitefinity 10 CMS biedt ontwikkelaars, met de meest recente Azure SDK, de mogelijkheid om een Sitefinity website in de cloud te draaien.

Schaalbaar
Volgens Anton Hristov, Director Product Marketing, Progress Sitefinity, kiezen klanten voor het Progress Sitefinity CMS omdat het gebruiksvriendelijk, schaalbaar en betaalbaar is. “De release van Sitefinity 10 CMS verstevigt deze kenmerken door mogelijkheden voor gebruikersidentificatiebeheer toe te voegen zodat de time to market wordt versneld en eigendomskosten voor websites worden gereduceerd. Sitefinity en Digital Experience Cloud bieden de mogelijkheid aan online marketeers om de gebruikerservaring te optimaliseren en conversies via sites en apparaten te verbeteren, zonder dure maatwerk implementaties.”

Progress Sitefinity 10 CMS is direct beschikbaar.
Meer details zijn beschikbaar op www.sitefinity.com.

Partners