11-05-2017

Microsoft kondigt nieuwe tools en services aan voor developers tijdens Build 2017

Deel dit bericht

Developers vanuit de hele wereld zijn aanwezig bij Build 2017 in Seattle: het jaarlijks developer-congres van Microsoft dat van 10 mei tot en met 12 mei duurt. Tijdens Build 2017 zijn nieuwe tools en diensten aangekondigd die developers helpen bestaande applicaties snel en gemakkelijk te moderniseren. Daarnaast zijn er tools en diensten aangekondigd die helpen applicaties te bouwen op basis van kunstmatige intelligentie.

De eerste keynotes zijn gegeven door Harry Shum, EVP van de Artificial Intelligence & Research Group, en Scott Guthrie, EVP van de Cloud & Enterprise Group. Hieronder volgt overzicht van de aankondigingen die Microsoft heeft gedaan op de eerste dag.

AI voor developers
• Nieuwe diensten, waaronder Bing Custom Search, Custom Vision Service, Custom Decision Service en Video Indexer. De nieuwe PowerPoint add-in Presentation Translator maakt gebruik van Microsofts Translator API’s en zorgt voor real-time vertalingen. Daarnaast is de nieuwe Cognitive Services Labs geïntroduceerd, waardoor developers kunnen experimenteren met nieuwe diensten, zoals de Gesture API, dat zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling bevindt.
• Door gebruik te maken van de nieuwe adaptive cards die ondersteund worden door het Microsoft Bot Framework, kunnen developers eenmalig kaarten schrijven die voor verschillende apps en platformen te gebruiken zijn. Via het Bot Framework kunnen developers nu ook op nieuwe kanalen publiceren zoals Bing, Cortana en Skype for Business. Bovendien kunnen ze Microsofts payment request API implementeren in hun bots voor een snelle en gemakkelijk check-out.
• Azure Batch AI Training is een nieuw Azure-aanbod dat enkel beschikbaar is in private preview. Het stelt developers en datawetenschappers in staat om een omgeving met parameters te configureren en hun modellen te laten draaien tegen verschillende CPU’s, GPU’s en uiteindelijk field-programmable gate arrays.
• Als aanvulling op de Harman Kardon Invoke intelligente speaker met Cortana, zijn er ook partnerships gesloten met HP voor apparaten en met Intel voor referentieplatformen met betrekking tot Cortana.
• De Cortana Skills Kit is nu beschikbaar in een openbare preview in de VS. Developers kunnen vaardigheden voor Cortana ontwikkelen door een bot te creëren en deze te publiceren op het nieuwe Cortana-kanaal van het Bot Framework. Dit is mogelijk voor Windows 10, Android, iOS en de Harman Kardon Invoke Speaker met Cortana.
• Tijdens Build werd een demonstratie gegeven van hoe verschillende Microsoft-producten, waaronder Dynamics 365, Office 365, Microsoft Teams, Cortana Skills, Microsoft Graph en Sentiment Analysis, later dit jaar geïntegreerd zullen worden in Tact, een sales experience-platform dat elk connected device in een virtuele sales assistent verandert, op basis van AI.

Cloud voor developers
• Er is een preview getoond van Azure IoT Edge, technologie die de intelligentie en andere voordelen van cloud computing uitbreidt naar edge-apparaten.
• Uitbreidingen van Microsoft Graph, die inzichten uit de werkomgeving combineren met die van apparaten en de fysieke wereld.
• Introductie van Azure Cosmos DB, dat drijfkracht biedt aan gigantische clouddiensten en data-intensieve applicaties – van IoT tot AI tot mobile.
• Nieuwe MySQL- en PostgreSQL-beheerde diensten, die samen met Azure SQL Database developers meer keuze en flexibiliteit bieden op een serviceplatform dat hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid biedt, met databehoud en -herstel.
• Een preview van Microsofts nieuwe database migratiediensten, waarmee Oracle- en SQL Server-klanten gemakkelijk hun data kunnen verplaatsen.
• Verbeteringen aan Azure SQL Database: Een nieuwe Managed Instance private preview; Wereldwijde beschikbaarheid van Threat Detection en de preview van Graph ondersteuning.
• Wereldwijde beschikbaarheid van Visual Studio 2017 for Mac, waardoor developers gemakkelijk op zowel Windows als Mac kunnen werken met volledige ondersteuning voor mobile, web- en cloud-workloads, previews van Docker tools, Azure Functions en Xamarin.IoT support.
• Support voor containers van bijna elk type, op elk platform, met de beschikbaarheid van Windows Server Containers support in Azure Service Fabric, met Visual Studio tools, en een preview van de mogelijkheid om Docker Compose support for Service Fabric te gebruiken.
• DocuSign bedient een groeiende klantenbasis van 300,000 bedrijven en meer dan 200 miljoen gebruikers in 188 landen. Het bedrijf maakte bekend dat ze Microsoft Azure gebruiken voor hun wereldwijde uitbreiding. DocuSign gebruikt Azure SQL Database om grote hoeveelheden digitale transacties te verwerken.

Nieuwe mogelijkheden voor Office
• Elke developer kan nu voor Microsoft Teams publiceren. Binnenkort zal er een nieuwe app ervaring voor eindgebruikers beschikbaar komen in Teams. Developers kunnen nu nieuwe mogelijkheden toevoegen aan Teams, zoals notificaties van derde partijen.
• Microsoft heeft ook nieuwe Microsoft Graph API’s beschikbaar gemaakt voor developers, waaronder API’s van SharePoint en Planner. De Microsoft Graph geeft developers toegang tot data van Office 365 en daarmee tot personen, gesprekken, projecten, agenda’s, processen en content. Hiermee kunnen developers slimmere apps bouwen.
• Developers en ISV’s die hun productie SaaS-applicaties op Microsoft Azure hosten kunnen nu de data en werkstromen van hun apps automatisch laten uitbreiden naar geautoriseerde Office 365-klanten via standaardverbindingen voor PowerApps en Microsoft Flow, mits zij zich aanmelden via de Azure-website.

Azure Red Shirt Dev Tour
Meer context rondom de aankondigingen van Build wordt gegeven tijdens de Azure Red Shirt Dev Tour die op 24 mei in Amsterdam plaatsvindt. Scott Guthrie zal daar toelichting geven op de nieuwste technologieën van Azure en hoe je meer kunt doen met de intelligente cloud. Aanmelden kan hier.

Meer informatie: Build 2017
Volg hier de livestream van de keynotes.

Partners