29-05-2017

Apple en SAP kondigen samenwerking aan voor ontwikkeling van enterprise apps

Deel dit bericht

Apple en SAP hebben een partnerschap aangekondigd voor de ontwikkeling van mobiele enterprise apps voor iOS op Apple iPhone en iPad, die verbinden met het SAP HANA platform. Apple levert hierbij ook een speciale iOS software development kit en trainingsmogelijkheden voor ontwikkelaars, partners en klanten.

Volgens Apple’s CEO Tim Cook brengt het partnerschap de veiligheid van iOS samen met de expertise van SAP in enterprise software, en zal hierdoor het gebruik van iPhone en iPad in de zakelijke markt veranderen. Volgens Cook raakt meer dan driekwart van de zakelijke transacties een systeem van SAP. Met de nieuwe SDK wil Apple de meer dan 2,5 miljoen SAP-ontwikkelaars de mogelijkheid bieden om native apps te bouwen die alle mogelijkheden van SAP’s PaaS-oplossing SAP HANA Cloud Platform gebruiken met de kracht van iOS.

User experience
Beide bedrijven willen voor een SAP HANA Cloud Platform SDK exclusief voor iOS uitbrengen. Native apps geven daarmee toegang tot business processes van SAP S/4HANA, met iPhone en iPad mogelijkheden als Touch ID, Location Services en Notifications. SAP wil verder een SAP Fiori for iOS design language uitbrengen om de SAP Fiori user experience te combineren met de mogelijkheden van iOS. Ook zal SAP als onderdeel van het partnerschap native iOS apps ontwikkelen voor bedrijfskritische functies. Alle apps zullen met Apple’s Swift programmeertaal gebouwd worden en een bekende user experience van SAP Fiori bieden.

Meer informatie: SAP/Apple

Partners