13-06-2017

BlackBerry start samenwerking met VoxSmart om financiële instanties te helpen voldoen aan Europese richtlijn

Deel dit bericht

BlackBerry Limited en VoxSmart kondigen een samenwerking aan. Met de samenwerking helpen BlackBerry en telecomsoftware-aanbieder VoxSmart financiële dienstverleners te voldoen aan de Europese richtlijn MiFID II. De combinatie van BlackBerry UEM (Unified Endpoint Management) met VoxSmart’s gepatenteerde technologie VSmart™ biedt financieel dienstverleners de mogelijkheid telefoongesprekken via mobiele devices en berichten via instant messaging (IM)-apps, zoals WhatsApp en WeChat, vast te leggen, op te slaan en te analyseren.

De richtlijn, die van kracht gaat op 3 januari 2018, verplicht financiële instellingen in Europa hun diensten, activiteiten en transacties minimaal vijf jaar te bewaren. Dit geldt ook voor alle gesprekken en berichtgeving via mobiele devices die gerelateerd zijn aan een transactie. De richtlijn heeft als doel financiële markten in Europa efficiënter en transparanter te maken en toegankelijker voor beleggers.

Samenwerking
“Samen met VoxSmart kunnen we bedrijven over de hele wereld de mogelijkheid bieden om gesprekken via mobiele devices, waaronder smartphones, tablets en laptops, op een makkelijke manier vast te leggen”, zegt Florian Bienvenu, SVP van EMEA Sales bij BlackBerry. “Deze gecombineerde oplossing van UEM met VSmart, is een uitstekend voorbeeld van hoe BlackBerry zijn softwareportefeuille uitbreidt en sterke partnerschappen aangaat om het Enterprise of Things te beveiligen.”

“VoxSmart is de enige wereldwijde mobile compliance oplossing die zowel spraakberichten als berichten via IM-apps kan vastleggen, opslaan en analyseren”, zegt Oliver Blower, CEO bij VoxSmart. “Onze samenwerking met BlackBerry heeft al geleid tot succesvolle implementaties bij verschillende wereldwijde investeringsbanken en financiële dienstverleners die de MiFID II-richtlijn zien als een kans om hun benadering van mobiele beveiliging en compliance te verbeteren.”

Een succesvolle implementatie van VSmart leidt onder meer tot een perfecte balans tussen gebruikerservaring en compliance. Het biedt gebruikers een veilige manier om gebruik te maken van financiële diensten die tegelijkertijd voldoen aan strenge globale regelgevingen, zoals Dodd-Frank en MiFID II. BlackBerry UEM, onderdeel van BlackBerry Secure, stelt klanten in staat om devices via een platform op een betrouwbare manier te verbinden en beheren.

Kijk hier voor meer informatie over BlackBerry UEM en VSmart™

Partners