26-06-2017

Red Hat presenteert production-ready open source hyperconverged infrastructuur

Deel dit bericht

Red Hat introduceert Red Hat Hyperconverged Infrastructure, een production-ready volledig open source hyperconverged infrastructure (HCI) oplossing. Door innovatieve virtualisatie- en storagetechnologieën te combineren met een stabiel platform wil Red Hat Hyperconverged Infrastructure bedrijven helpen om datacentermogelijkheden te creëren op locaties met beperkte ruimte, zoals nevenvestigingen en andere externe faciliteiten.

Organisaties die over de gehele wereld opereren vanuit verschillende locaties en vestigingen, zoals banken, energie- en retailbedrijven, moeten hun filialen dezelfde infrastructuurdiensten kunnen bieden als vanuit het datacenter. Deze kantoren kampen echter met uitdagingen, zoals beperkte ruimte, minder koelmogelijkheden en minder (of geen) technisch personeel ter plaatse. Organisaties in deze situatie hebben daarom krachtige, schaalbare IT-diensten nodig die geïntegreerd zijn op een enkele server.

Centraal beheer
Red Hat Hyperconverged Infrastructure pakt deze uitdagingen aan door reken- en opslagcapaciteit op een enkele server te integreren. Dit maakt het een geschikte oplossing voor nevenvestigingen en edge computing-scenario’s. Bedrijven kunnen met Red Hat Hyperconverged Infrastructure gedistribueerde infrastructuren centraal beheren, waardoor externe locaties kunnen profiteren van hoogwaardige systemen zonder dat er gespecialiseerde medewerkers ter plaatse nodig zijn.

Production-ready
Red Hat Hyperconverged Infrastructure is naar eigen zeggen de enige production-ready oplossing met een volledig open source-infrastructuurstack, die door een enkele leverancier wordt ontwikkeld, verkocht en ondersteund. De open source- en community-gebaseerde benadering helpt bovendien om vendor lock-in te vermijden. Tegelijkertijd profiteren klanten van een snellere innovatie die uit de open source communities voorkomt. Door een hyperconverged infrastructuuroplossing met software-gedefinieerde componenten te leveren, die allemaal afkomstig zijn van dezelfde leverancier, helpt Red Hat klanten om problemen met het opsporen van fouten en ondersteuning te minimaliseren.

Suite van componenten
Red Hat Hyperconverged Infrastructure gebruikt het veelgebruikte virtualisatieplatform en de software-defined storage van Red Hat voor efficiënter beheer van geïntegreerde computing- en storage-infrastructuren voor een diversiteit aan serverhardware en netwerken. Om dit te bereiken is de Red Hat HCI-oplossing gebouwd met een suite van componenten, die zijn geïntegreerd om een uniforme ervaring te bieden, van installatie tot beheer. Deze componenten zijn:
• Red Hat Virtualization – Het kernel-based Virtual Machine (KVM)-powered enterprise virtualisatieplatform.
• Red Hat Gluster Storage – Schaalbare software-defined storage die op dezelfde hardware als Red Hat Virtualization hosts geïnstalleerd kan worden en daarmee de noodzaak voor andere compute infrastructuren wegneemt en de implementatie vereenvoudigt.
• Red Hat Enterprise Linux – Het enterprise Linux-platform biedt een stabiele en betrouwbare basis.
• Ansible by Red Hat – Implementatie en beheer op basis van een simpel, krachtig en ‘agentloos’ open source IT-automatiseringsraamwerk biedt automatische installatie en configuratie vanuit een centraal punt. 
Red Hat Hyperconverged Infrastructure is per direct beschikbaar.

Partners