29-06-2017

Community Data4Media brengt data scientists en engineers bij elkaar

Deel dit bericht

iMMovator, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht starten een community rondom Data4Media. De community Data4Media gaat zich richten op de ontwikkeling van kennis en skills op het gebied van data in de media. Zo starten er opleidingen om jong talent op te leiden tot data scientists en data engineers en richt de community zich op het gezamenlijk voorbereiden op de toekomst.
 
De digitale transformatie tekent zich ook af in de creatieve industrie. Om kansen te verzilveren wordt fors geïnvesteerd in een nieuwe community van data scientists en data engineers. Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en netwerkorganisatie iMMovator richten gezamenlijk de community Data4Media op en bieden mediagerichte masteropleidingen op universitair en HBO niveau aan. Deze opleidingen moeten voorzien in het grote tekort aan digitaal talent.
 
Invoeren van AI
Het bijzondere aan de nieuwe masters is volgens directeur Ton van Mil van iMMovator dat ze specifiek gericht zijn op de behoefte van de creatieve industrie en media in het bijzonder. “De community richt zich op het identificeren en oplossen van knelpunten die voor de gehele industrie gelden. Zo is duidelijk dat er een toekomstbestendige aanpak moet komen, gebaseerd op privacy by design en het verder invoeren van AI.”
 
Breed gesteund door werkveld
De unieke aanpak borgt de betrokkenheid van de bedrijven. Inmiddels hebben zo’n 25 bedrijven, waaronder Talpa, NTR, VPRO, Endemol, Dasym, BNN-VARA, Transavia, SNS  het belang van een community en opleidingen onderschreven. Hierdoor kunnen toekomstige data scientist en data engineers hun talent inzetten op uitdagende projecten. Vanuit een individueel media bedrijf is het lastig daar continu in te voorzien. Door als industrie de krachten te bundelen moet een levendige community en samenhang in deze talentgroep ontstaan. Voor de kennisinstellingen geeft het goed zicht op de op te pakken fundamentele vraagstukken.

Meer informatie: iMMovator

Partners